Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Középiskolások üzleti érzékkel

Befejeződött a
Kreatív és Üzleti Gondolkodás Verseny, melyen több mint 25 középiskolás csapat
vett részt. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti
Főiskola és Hódmezővásárhely Megyei
Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett verseny témája Hódmezővásárhely turisztikai
célpontjainak népszerűsítése. A győztes a HISZK
Corvin Mátyás Tagintézmény diákjaiból álló GasztrOkosok csapat lett.

A kétfordulós versenyt tavaly
októberben hirdette meg a főiskola és a város, abból az apropóból, hogy a BKF Hódmezővásárhelyi Regionális
Tudásközpontjában 2011 szeptemberében indul az oktatás. A főiskola
turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, fotográfia és kézműves
alapszakokat hirdet meg az első évben, valamint felsőfokú szakképzési szakokat:
idegenforgalmi-, reklámszervező- és vendéglátó szakmenedzsert. A verseny témája
ehhez kapcsolódóan Hódmezővásárhely turisztikai célpontjainak népszerűsítése
volt.

A december közepéig lezajló első fordulóban
25 csapatban összesen 108 diák vett részt Szegedről, Budapestről,
Csongrádból, Egerből, Győrszemeréből és természetesen
Hódmezővásárhelyről. A Budapesten megrendezett döntőbe már csak a 10 legjobb
csapat került be. Itt prezentációkon mutatták be elképzeléseiket a turisztikai
célpontok népszerűsítéséről. A zsűri a hódmezővásárhelyi GasztrOkosok csapatát találta a legjobbnak a négy évszakra
komponált pályázatukkal, így ők nyerték
a versenyt. Mártonné Tülkös Ildikó,
a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat idegenforgalmi referense és a Tourinform iroda
vezetője kiemelte, hogy több olyan ötlettel is találkoztak, amit a jövőben
szeretnének megvalósítani, élénkítve a város turizmusát.

A győztesek többek között a
BKF-re szóló ösztöndíjjal, egy négycsillagos hódmezővásárhelyi szállodában
eltölthető hosszú hétvégével, és más tárgynyereményekkel lettek gazdagabbak.

Dr. Hajdú Imre a győztes
csapatot felkészítő tanár szerint a verseny kitűnő előkészítő volt a
felsőoktatásban továbbtanulni szándékozóknak, hiszen az ott alkalmazott
módszerekhez hasonló felkészülést igényelt. Demeter Richárd és Buzás
Ádám, a GasztrOkosok két tagja elmondták, hogy ez a verseny számukra
valóban a felsőoktatásba való bekerülést szolgálja, hiszen mindketten a BKF
hódmezővásárhelyi tagozatára jelentkeztek, ehhez pedig nagy motiváció volt a
város által felajánlott BKF-es ösztöndíj.

A zsűri elnöke, Dr. Papp-Váry Árpád, a BKF dékánja
elmondta, a csapatok felkészültsége és érdeklődése is mutatja, hogy van igény a
versenyre és a Regionális Tudásközpontra. Mint a Hódmezővásárhelyen induló
Kereskedelem és marketing szak vezetője hozzátette: a cél, hogy, hozzájáruljunk
a régió fejlődéséhez, ezért a BKF kiemelten fogja kezelni a kis- és
középvállalatokkal foglalkozó KKV-szakirányt. A verseny pedig mindenképpen
folytatódik jövőre, minél több tehetséges fiatalnak adva lehetőséget.