Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közgazdászok az Európai Unió keleti felén – kirándulás és szakmai program, Erdély 2010. szeptember

Közel 40 végzos diák és 5 kísérotanár rendhagyó módon kezdte a tanévet, ugyanis szeptember 1-jén reggel iskolapad helyett buszra szálltunk, majd fél nap utazást követoen megérkeztünk Székelykeresztúrra.

A diákok valamennyi végzos osztályból képviseltették magukat, a kíséroik Hornyák János, Hegedus Katalin, Képiró Ágnes, Márton Miklósné és Orbánné Lénárt Henriett voltak. Az elso két teljes napot testvériskolánkban, a Zeyk Domokos Iskolaközpontban töltöttük, ahol helyi szaktanárok és diákok segítségével egy-egy szolgáltató cég létrehozásának gyakorlatával ismerkedtek meg tanulóink: a cégalapítás kezdetétol (bejegyzés, önéletrajz-készítés, állásinterjúk) egészen a cég honlapjának angol és magyar nyelvu megszerkesztéséig.
A projekt végén csapatonként 2-2 fo prezentálta is cégét. A szakmai program elso napjának estéjén iskolánk egyik tehetséges tanulójának, Kocsis Alíznak nyitotta meg fotókiállítását Képiró Ágnes, amely több, mint egy hónapig látható a Zeyk dísztermében. A sikeres szakmai programot szeptember 4-én, szombaton egy nagyobb kirándulás zárta: libegovel felmentünk a Fogarasi havasokba, majd a magas hegyek megcsodálása után megtekintettük Fogaras várát, útban szállásunk felé pedig Segesvár történelmi belvárosában sétáltunk. Szeptember 5-én diákjaink könnyes szemmel búcsúztak egymástól, majd a hazaút programjába beleillesztettük Déva várának megtekintését.
Köszönetet mondunk a Zeyk Domokos Iskolaközpont igazgatójának, tanárainak és diákjainak szíves vendéglátásukért, és minden kedves segítségért, amelyet a szakmai program során nyújtottak nekünk! Bízunk benne, hogy testvérkapcsolatunk mind emberileg, mind szakmailag a továbbiakban is szoros és aktív marad!
A kirándulás az Apáczai Közalapítvány HATÁRTALANUL! programjának keretében elnyert 1.309.325 forint támogatásból valósult meg.

Megszakítás