Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közgyűlést és közmeghallgatást tartott a Hódmezővásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Újrakezdés 2012- ez volt az alapkoncepciója a Hódmezővásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által tartott közmeghallgatásnak. A közmeghallgatást közgyűlés követte, amelyen az oktatás, a foglalkoztatás és a lakáshelyzet volt a fő téma.

2012 májusában lemondott tisztségéről a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője és annak helyettese. A roma társadalomban végzett közösségi munkája elismeréseként az elnöki posztot május 21-e óta Mátray Attila tölti be, aki közmeghallgatásra várta a romákat. Újrakezdés 2012 – ez volt a meghallgatás alapkoncepciója, amelynek két fő pillérét az oktatás és a foglalkoztatás jelenti.

– Arra készülünk – amit már korábban képviselőként is kezdeményeztem a Csongrád megyében működő Roma Nemzetiségi Önkormányzatok találkozójakor-, hogy a törvény alapján lehetősége legyen a mindenkori nemzetiségi önkormányzatoknak úgynevezett Önkormányzati Társulást létrehozni. Javaslatom előterjesztettem, és eszerint nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a közmunkaprogramra. Ezen kívül olyan elemeket is be kívánunk építeni, amellyel csatlakozunk a megye többi településén élő roma nemzetiségű emberek munkahelyteremtő programjához- tájékoztatott Mátray Attila a Hódmezővásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Mátray Attila az oktatás és az egészségügy helyzetének javítása, a szűrőprogramok részvételi arányának növelése mellett a sokakat érintő lakásprobléma megoldását emelte ki.

– Nagyon jó a kapcsolatunk Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával. Stratégiát fogunk kidolgozni lakásügy valamint egyéb szociális területeken, amelyhez már több javaslatot is előterjesztettem- tette hozzá Mátray Attila.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata valamint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. augusztus 2-án, csütörtökön 9 órakor a Roma Holokauszt Emléknapja alkalmából tart megemlékezést, majd azt követően koszorúzást a Római Katolikus temetőben. A megemlékezésen beszédet mond: Dr. Kószó Péter  Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Mátray Attila Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

Megszakítás