Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közmeghallgatást tartottak Szikáncson

Szikáncs településrész önkormányzatának vezetője, Benkő Zsolt lakossági fórumot tartott a művelődési központban, amelyen a szervezeti-működési szabályzat szerinti, évi egyszeri közmeghallgatást is megtartotta.

Benkő Zsolt települési képviselő a Szikáncsot érintő fejlesztések ismertetésével nyitotta meg a  lakossági fórumot.

– A városban a belterületen megtörtént fejlesztések után itt Szikáncson is a buszváró, illetve a buszforduló fejlesztése történt meg. Ennek előzetes adatairól készül egy beszámoló, emellett a járdafejlesztési programról is történik egy beszámoló – mondta Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő.

A buszforduló megépítése része annak a 160 millió forintos beruházásnak, amelyből uniós támogatással újult meg Vásárhely és környékének közösségi közlekedése.

A járdafejlesztési programnak köszönhetően pedig közel 300 méternyi járda épül az Ács Lajos utcában, amelyhez a homok és a sóder mellett az önkormányzat a cementet is biztosítja. Az itt élő háztulajdonosok vállalták a kivitelezést, a fenntartó pedig segít az időseknek, és a lakatlan ingatlanok előtt elkészíteni a járdát.

A fórumon szó esett azokról a közgyűlési döntésekről és előterjesztésekről is, amelyeket a vásárhelyi testület hozott, és a szikáncsiak életét is jelentősen érinti.

– Amely érintheti a szikáncsiakat is, az az állattartási rendelet módosítása, illetve fel akarom hívni az őstermelők és a családi gazdálkodók esetén a figyelmet az agrárkamarai regisztrációra – mondta Benkő Zsolt.

Az aszályos időszak miatt az aszálykárra vonatkozó igények beadására is felhívta a képviselő a figyelmet.

Az ezt követő közmeghallgatáson főként a közterületek, járdák és utak állapota került szóba. Ennek kapcsán Benkő Zsolt elmondta, hogy folyamatosan 6-7 közmunkás dolgozik a településen, így rendezett környezetben élhetnek a helyiek. Tavaly elvégezték a kátyúzási munkálatokat és a buszváró környékét is rendezték. 40 biciklit befogadó, fedett tárolót hoztak létre, betonnal erősítették meg a buszöblöt, és egy 22 milliós beruházás keretében akadálymentesítették a környéket.

Megszakítás