Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közös érdek a közlekedésfejlesztési felmérés

Közlekedési népszavazásnak tartja a városban két hete kezdődött kérdőíves felmérést az Autóklub helyi csoportja. A közlekedési szakemberekből álló társulás támogatja a kezdeményezést és mindenkit a kitöltésre buzdít.  A klub egyik tagja, Szemenyei Bálint szerint a felmérést 10 perc alatt ki lehet tölteni és nagyon jók a kérdések.

Két hete kezdődött Hódmezővásárhelyen egy kérdőíves közlekedési felmérés, amelynek lényege, hogy a lakosság észrevételei és igényei szerint alakíthassa a városvezetés a helyi közlekedési feltételeket. Az Autóklub helyi csoportja az első perctől támogatja a kezdeményezést.

– Részünkről, akik kimondottan a közlekedéssel foglalkozunk, ez egy nagyon fontos lépése a városnak, úgy tűnt és most is így tűnik – nyilatkozta Szemenyei Bálint, az Autóklub helyi csoportjának tagja.

Az Autóklub tagjai legutóbbi ülésükön átbeszélték a kérdőív felvetéseit, s mint ahogy fogalmaztak, kollektív bölcsesség alapján töltötték ki azokat.  

– Ha az ember alaposan megnézi, ez három részből áll. Érinti a gyalogosokat, a kerékpárosokat és az autóval közlekedőket is. Tehát ilyen szempontból a város minden rétege meg van szólítva – tette hozzá a szakember.

Az Autóklub mindenkit együttműködésre kér, hiszen mint mondják, ez közös érdek. A kérdőívek kitöltése pedig nagyon gyors és egyszerű.

– Azt a tíz percet a közért, a közügyért ne sajnálják, mert tíz perc alatt ki lehet tölteni és nagyon jók a kérdések – mondta Szemenyei Bálint.

A kérdőíveket az önkormányzat minden háztartásba eljuttatta, de interneten keresztül is kitöltheti bárki, kortól függetlenül, anonim módon. A kérdőívek leadási határideje április 15-e.

Megszakítás