Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közös képviselet feléért

Gyorsabb és kedvezőbb szolgáltatást ígér versenyképes árakon az önkormányzati közös képviselet Hódmezővásárhelyen. A társasházakat a város még az idén felkeresi ajánlatával. Januárban már a szerződéskötések is elindulhatnak. 

 

A lakossági fórumokon gyűjtött tapasztalatok és az egyéb visszajelzések már évek óta azt mutatják, hogy sokan elégedetlenek a társasházi közös képviselőikkel. Ráadásul van, ahol pénzügyi átláthatósági problémák is felmerültek, sőt a műszaki karbantartási feladatok ellátása sem a kívánt ütemben halad általában – jegyezte meg Cseri Tamás önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen.

 

– Nem szeretnék kiemelni se szövetkezetet, se közös képviselőt. Van, akivel meg vannak elégedve, és van, akivel kevésbé. A város vezetése szeretné orvosolni a problémát – fogalmazott a képviselő.

 

Augusztusban a közgyűlés arról döntött, hogy egy önkormányzati céget, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-t nevezi ki annak érdekében, hogy szervezzen meg olyan intézményi egységet, amely ezt a feladatot ellátná. A műszaki munkák, a karbantartási feladatok, a pénzügyi tevékenységek elvégzése és a megfelelő kapcsolattartás lesz a feladata az új szolgáltatónak. A közös képviseletek ellátására 15 megfelelő képzettségű dolgozót jelöltek ki, akik a napokban teszik le szakmai vizsgájukat.

 

Az önkormányzat a következő hetekben elsősorban azokat a társasházakat keresi meg az új lehetőséggel, ahol jelentős az önkormányzati lakásállomány. Ezek személyes ajánlatot fognak kapni – tudatta Cseri Tamás

 

– Egy Szabadság téri lakásnál, ahol eddig ez az összeg havonta 1285 forint volt, most olyan ajánlattal keressük meg őket, hogy 685 forintot fogunk kérni a közös képviselet ellátására. Az említett lakásban eddig évente körülbelül 12 ezer forintot, most ezért a munkáért 6-8 ezer forintot fizetnek majd. A szervező tevékenység árát igyekszünk a felére lecsökkenteni – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

Cseri Tamás arról is beszélt, hogy azok a társasházak, amelyek a várost választják a közös képviseletre, két konstrukció közül választhatnak a jövőben. Az egyik lehetőség, hogy a közös képviseletre kevesebbet fizetnek, a másik megoldás, hogy a különbség összegét megtakarításként a felújításokra teszik félre. Mint kiderült, az említett ajánlatokat még az idén kiküldik a társasházaknak, januártól a szerződéskötések is elindulhatnak. 

 

Megszakítás