Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közösségerősítő ötleteket várnak

Újabb 800 millió forintot fordíthat a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Területi Operatív Programban közösségi terek kialakítására, felújítására, valamint programokra, képzésekre.

 

– A cél, minél jobban erősíteni a hódmezővásárhelyiek közösségét. Orvosolni az esetleges infrastrukturális hiányosságokat, létrehozni új közösségi tereket – fejtette ki Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere a Területi Operatív Program újabb 800 millió forintos támogatási lehetőségéről.

2022. december 31-éig többek között ebből a forrásból lehetne felújítani a helyi olvasóköröket, élénkíteni a helyi gazdaságot úgy, hogy az a helyi termékek fogyasztására, a helyi szolgáltatások igénybevételére ösztönözze a hódmezővásárhelyieket. Az uniós pályázat benyújtásának feltétele a Helyi Fejlesztési Stratégia kidolgozása, ebben a vásárhelyi egyesületek, civil szervezetek támogatását kéri az önkormányzat.

– Kérőívet juttatunk el minden civil egyesületnek azért, hogy mondják el véleményüket a közösségi életről, illetve -terekről. A projektgyűjtő adatlapon megoszthatják saját elképzeléseiket. Mindezeket a következő két hétben küldhetik el a helyi akciócsoportnak – tette hozzá.

A projektgyűjtő adatlapon felvázolt ötletekhez pénzügyi tervet egyelőre nem kell mellékelni.

Megszakítás