Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közvetlenül a Nemzeti Tankönyvkiadótól vásárol a hódmezővásárhelyi önkormányzat

A tankönyvterjesztők kihagyásával, közvetlenül a Nemzeti Tankönyvkiadótól szerzi be a tankönyveket valamennyi, városi iskolában tanuló diák számára Hódmezővásárhely önkormányzata a következő tanévre.

A profitorientált tankönyvterjesztők kihagyásával egységesen, átlátható módon, kizárólag a szakmai szempontokat érvényesítve, és nem utolsó sorban a korábbinál lényegesen kedvezőbb áron vásárolja meg az önkormányzat a tankönyveket a saját fenntartású iskoláknak a 2012-2013-as tanévre – mondta Göbl Vilmos.

A város tizenhárom, önkormányzati fenntartású iskolájában tanuló 6322 diák részére a következő tanévre a teljes tankönyvrendelés értéke 78 millió forint. A tanulók mintegy fele, 3115 diák jogosult ingyenes tankönyvekre – tudatta a sajtóreferens.

Az önkormányzat választása azért esett a Nemzeti Tankönyvkiadóra, mert a cég 5,6 milliárd forintos árbevételével a legnagyobb tankönyvpiaci szereplő, minden évfolyam minden tantárgyához készít tankönyveket, sőt az alaptantárgyakból általában többfélét is a tanárok és a tanulók eltérő igényeinek megfelelően.

A piacvezető tankönyvkiadó egyedülálló módon az általános és középiskolai tankönyvek mellett a speciális nevelési igényű és nemzetiségi tanulók számára is készít tankönyveket. A közoktatási tankönyvjegyzékben 3819 kiadvány szerepel, közülük 1306 a sajátja, ebből 380 nemzetiségi kiadvány, 145 pedig sajátos nevelési igényű tanulók számára készül. A Nemzeti Tankönyvkiadó 3700 közoktatási intézményből 550 iskolába közvetlenül szállítja ki kiadványait, emellett elvégzi más kiadók tankönyveinek beszerzését és szállítását is – közölte Göbl Vilmos.

(MTI)

Megszakítás