Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Külterületen indul az úthibák javítása

Április közepétől indul a télen keletkezett úthibák kijavítása Hódmezővásárhelyen. A szakemberek 253 kátyút regisztráltak a város útjain, ezek helyreállítása hárommillió forintba kerül majd. Idén a külterületen indul a kátyúzás, de de felújításra kerülnek a kerékpárutak is.

A héten indul az aszfaltkeverő telepek működése, így, ha az időjárás is engedi, hétfőtől megkezdődik Hódmezővásárhely útjain a kátyúzás. A közterület-felügyelők idén is készítettek egy felmérést arról, hogy pontosan hol találhatók úthibák.

– A kátyúzás idén először a külterületen indul, utána Kishomok, majd Kertváros, később Tarján, Tabán, Béketelep és Csúcs következik. Ha a térképre nézünk az óramutató járásával megegyező irányba történik a kátyúk javítása a városban – mondta Ékes József, a Városüzemeltetési Csoport vezetője.

Az idén 253 kátyút találtak Hódmezővásárhelyen. Ez jóval kevesebb, mint tavaly volt. Az elmúlt esztendőben közel 700 kisebb-nagyobb úthibát kellett kijavítani, ami 800 tonna aszfalt felhasználását tette szükségessé. Az utak javítása akkor Újvárosban indult, majd az óramutató járásával ellentétesen haladva érte el végül a Kertvárost és a belvárost. Idén az irány megfordult, és várhatóan kevesebb, mintegy 250 tonna aszfaltra lesz szükség, amely hárommillió forintba kerül.

– A kerékpárutak kátyúzása is elindul start munkaprogram keretében, a közmunkások bevonásával – tette hozzá Ékes József.

A tervek szerint a nyár végére, legkésőbb ősz elejére befejezik a javításokat. Minden településrészen az adott képviselőnek aláírásával kell igazolnia a munka megfelelő elvégzését.

Megszakítás