Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kutyatáp, macskaeledel az állatvédőknek

Mintegy 300 kg kutyatápot és közel 100 kg macskaeledelt osztott szét Kószó Péter alpolgármester a vásárhelyi állatvédő egyesületek között. Az önkormányzat így köszönte meg a civil szervetek egész éves, áldozatos munkáját, amelyet az elkóborolt vagy kitett kisállatok megsegítése érdekében tettek. 

 

Karácsony idején is gondoskodni kell az állatokról, sőt a hidegben még inkább megnő kalória igényük, ezért Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere az állatvédő egyesületeknek élelmet osztott.  Hódmezővásárhelyen és környékén összesen 4 ilyen civil szervezet működik, valamennyien részesültek a támogatásból.

 

– Az önkormányzat anyagi erőforrásaihoz képest szeretné támogatni a munkájukat, így bizonyos anyagi támogatásban részesültek már, illetve most talán először, rendhagyó módon a kisállatok számára is egy kis karácsonyi ajándékosztás történik, amelyről az elmúlt közgyűlés egyhangúlag határozott – mondta Kószó Péter alpolgármester.

 

A Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület munkatársai rendszeresen járják a környék ebrendészeti telepeit. Jelenleg is közel 300 kutya ellátásáról gondoskodnak. Így jó helyre került a közel 120 kg ételadomány.

 

– Ezeket a kutyákat kidobták, megkínozták, nagyon megsínylették ezt az életet. Nagyon bízok abban, hogy segíteni tudunk rajtuk, és jó gazdit fognak találni – emelte ki Kerner Katalin, a Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület elnöke.

 

Az Igéző Állatvédő Egyesület elnöke is arról számolt be, hogy náluk is rengeteg örökbe fogadható kutya várja gazdáját, ezért is jött jól az önkormányzat ugyancsak közel 120 kg-nyi eledel felajánlása.

 

– Nagyon-nagyon várom az emberek jelentkezését, de azt kérem, hogy azért ne haragudjanak meg, hogy kimegyek és megnézem, hová szeretnék vinni a kutyát. Már volt olyan, hogy olyan helyre akartak kutyát, ahol se kapu, se kerítés nem volt, és láncra verve akarták tartani. A kutyát nem hagytam ott, visszavittem. Fontolja meg mindenki, ha kutyát szeretne, mert az nem karácsonyra szól – mondta Bodrogi Jolán, az Igéző Állatvédő Egyesület elnöke.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete macskák befogadásával foglalkozik, ezért etetésükre 18 kg élelmet kaptak a várostól.

 

– Szeretnénk, ha a mai iskolások úgy nőnének fel, hogy halljanak az állatvédelemről, a kulturált állattartásról, és abban bízunk, hogy pár évvel később felelősségteljesebben bánnak majd akár a saját állatukkal, akár az utcán lévőkkel – mondta Balogh Ernő, a Vásárhelyi Állatvédő Egyesület elnöke.

 

A Zagyi Imre által működtetett állatmenhely pedig további 100 kg kutyakonzervet és 23 kg macskaeledelt kapott támogatásként. Soha nem volt még ennyi kutya az ebrendészeti telepeken, mint most. Ennek a szakemberek szerint az lehet az oka, hogy a sokan nem hajlandók kifizetni azt a 3500 forintot, amennyiből chippel látják el az állatokat.

 

Megszakítás