Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Labdákat kaptak ajándékba az óvodák és bölcsődék

Két hódmezővásárhelyi óvoda és két bölcsőde kapott labdákat az önkormányzattól az ünnepek előtt. Az ajándékokat Almási István polgármester adta át. A Gyermekkarácsony játékadományaiból kimaradt labdákkal idén a kisgyermeknevelő intézmények eszközkészletét fejlesztették.

A karácsony közeledtével Almási István polgármester vitte el az önkormányzat ajándékát a hódmezővásárhelyi bölcsődésekhez és óvodásokhoz.

A Gyermekkarácsony nemes céljára 291 adományozó 3 millió 800 ezer forintot ajánlott fel az idén. Ennek keretében 1300 gyermeket láttak vendégül és kapott játékokat karácsonyra, emellett mindenkinek egy-egy labdát is adtak ajándékba.

– Ebből a labdakészletből 120 darab maradt ki, úgy döntöttünk, hogy ezt a város óvodáiban és bölcsődéiben osztjuk szét.

Köszönöm a felajánlóknak. Bízom benne, hogy sok olyan alkalom lesz még, hogy tudunk és akarunk is segíteni a vásárhelyi gyerekeknek – mondta Almási István polgármester.

A Hóvirág Utcai és az Oldalkosár Utcai Bölcsődékbe 60 labda került.

– Nagyon nagy örömmel fogadták a gyerekek a labdát, és mióta Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város megrendezi a Gyermekkarácsonyt, nincs olyan év, hogy a ki nem választott játékok ottmaradnak a Fekete Sas nagytermében, és ne gondolna a város ránk, hogy a szebbnél szebb ajándékokat, játékokat, most ebben az évben labdát kapjon a bölcsőde – mondta Bálint Gabriella a Kapcsolat Központ vezetője.

Az Oldalkosár, illetve a Malom Utcai Óvodában ajándékozott újabb labdákat a gyerekeknek a város vezetője, ahol azt is elmondta: az intézmények játékeszközeinek fejlesztése fontos cél, ezért is fordították korábban a nyári gyermekétkeztetésből kimaradt egymillió forintot a helyi óvodák játékállományának fejlesztésére.


Megszakítás