Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

László atyát köszöntötték

Szent László királyunk ünnepén misét tartottak a hódmezővásárhelyi Szentháromság templomban, ahol a város vezetése és a hívek, Németh László esperest is felköszöntötték neve- és születésnapja alkalmából. 

 

Szent László királyról, a magyar lovagkor példaképéről, mondáink hőséről, alighanem az egyik legnépszerűbb magyar szentről emlékeztek meg a hódmezővásárhelyi Szentháromság templomban.  A misét celebráló Németh László esperesnek születés- és névnapja alkalmából meglepetéssel is készültek a hívek és a városvezetés.

 

– Nagy tisztelettel köszöntelek Szent László ünnepén. Tisztelettel, szeretettel és nagy-nagy megbecsüléssel. Tisztelettel, mert egyben tudod tartani az egyházi közösséget, nagyrabecsüléssel azokért az alkotásokért, amit Hódmezővásárhelyen véghezvittél. Gondolok itt a templom és a temetők felújítására, amit remélem a jövőben is tovább tudsz folytatni. Szeretettel, mert a szeretet az, ami mindent legyőz és ez a szeretet úgy érzem kölcsönös. A Jóisten áldjon meg, adjon jó egészséget. A Jóisten tartson meg sokáig erőben, egészségben – osztotta meg jókívánságait Almási István polgármester.

 

Németh László atya szerényen úgy fogalmazott, nem az ő érdeme, amit tesz. Püspök atya felkérésére igyekszik feladatait felelősséggel felvállalni és tenni. Véleménye szerint mindez nem sikerülhetne, ha az önkormányzat nem támogatná munkáját. A felnövekvő generáció így sziklára építkezhet – tette hozzá

Megszakítás