Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Látványos kivitelezési munkák zajlanak a dr. Rapcsák András utcán

Látványos kivitelezési munkák folynak a dr. Rapcsák András utcán. Lassan körvonalazódni látszik, hogy a város majdani sétálóutcája hogyan szolgálja majd a helyiek és az ide látogatók igényeit is. A kivitelezők a Mária Valéria utca egy részének teljes felújítását is most végzik.

A dr. Rapcsák András utcában a különböző térburkolati elemek lefektetésén dolgoznak most a munkások, már egyre látványosabb minták, díszítések, sőt szegélyek is felfedezhetők az utca aljzatán, ahol most a virágágyásokat alakítják ki. A szökőkutak, vízi játékok gépészeti berendezéseit a napokban helyezik el, lesüllyesztve azokat az út alá. A majdani sétálóutca összképének teljessé tétele érdekében az utca lakóingatlanjainak homlokzatait is felújítják. A házak többségét az elmúlt két hónapban már folyamatosan helyreállították, még két házon dolgoznak a kivitelezők. Ezzel egy időben a Görögkeleti templom helyreállítása is megvalósul. Jelenleg a torony bádogozását és az épület vakolását, színezését végzik.

A dr. Rapcsák András utca Kossuth tértől Deák Ferenc utcáig tartó szakasza elkészülte után sétálóutcaként funkcionál majd: lesznek gyalogjárdák, kerékpárutak és szabadidő eltöltésére alkalmas pihenők. A munkások alapjaiban újítják fel a Szegfű utca Deák Ferenc és Mária Valéria utca közötti szakaszát is. Itt teljes út és járdarekonstrukció zajlik. A teljes beruházást augusztus végén adják át ünnepélyes keretek között, csakúgy mint az ezzel párhuzamosan zajló, itt található kulturális funkciókat ellátó épületeket.

Megszakítás