Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Látványos szemléltetéssel tartott bűnmegelőzési előadást Klobusitzky György

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mint konzorciumi partner „Összefogás a Szabadság tér biztonságáért” címmel indított bűnmegelőzési programot, a Szabadság tér szociális célú város- rehabilitációjának keretében. A projekt részeként Klobusitzky György mestertanár tartott rendhagyó bűnmegelőzési órát a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában.

Több mint 896 millió forintból valósul meg a Szabadság tér szociális célú várorehabilitációja, amelyet az Európai Unió csaknem 700 millió forinttal támogat. A projekt részeként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „Összefogás a Szabadság tér biztonságáért” címmel indított bűnmegelőzési programot, amelybe a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság mint megvalósító partner kapcsolódott be. Mintegy két évig változatos programokat szerveznek, azzal a céllal, hogy a Szabadság tér, illetve a Szent István tér és környéke biztonságosabb legyen. A cél az ott élők felvilágosítása, bevonása a bűnmegelőzésbe. A projekt részeként Klobusitzky György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának docense tartott előadást hétfőn délután a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára.

– A mestertanár ötvözi a bűnmegelőzést a baleset megelőzéssel. A bűnmegelőzés több elemét ragadja meg. Mindenfajta preventív területet érint a drogbűnözést, általában a bűncselekmények áldozattá válásának a problematikáját, hogy milyen veszélyforrások leselkednek a gyermekekre, akár az internet világában, akár a hétköznapokban, az iskolában – mondta dr. Rádi Norbert, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A diákok számára tervezett bűnmegelőzési programok júniusban folytatódnak, többek között a Vízparti Kvízparty címmű rendezvénnyel, a nyári szünidőre való felkészítés jegyében.

Megszakítás