Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár: az összes bölcsőde, óvoda megújul

Az egészségügy és az oktatás fejlesztését kiemelten kezeli a város. Erről, a csapadékvíz-elvezetésről és város közlekedéséről is szó volt a Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórumon Hódmezővásárhelyen.

 

Tabánt is érintő beruházásokról is szólt dr. Kovács László önkormányzati képviselő a Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórumon. A legnagyobb beruházások közé tartozik a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, amely közel 1 milliárd forintból valósul meg.

 

– A cél természetesen az eső- és csapadékvíz elvezetése, az öreg kenyere-éri csatornába és onnantól a Kis-Tiszába beterelése. Minél gyorsabban folyjon le az esetleges nagy vihar esetén lezúduló csapadékvíz. Ezt szolgálja ez a beruházás – mondta dr. Kovács László önkormányzati képviselő.

 

27 év kellett ahhoz, hogy a város intézményhálózatának életében ekkora volumenű fejlesztések valósuljanak meg, mint most – vette át a szót a fórumon Lázár János. Az országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az összes bölcsőde és óvoda megújul a városban, de az általános iskolákban is komoly beruházások zajlanak. 40 év után lehetőség nyílt a szakiskolai rendszer fejlesztésére is, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium is teljes felújításon esik át közel 5 milliárd forintból. A beruházások célja, hogy a hódmezővásárhelyi iskolákban olyan nevelés folyjon, amely helyben tarthatja a gyerekeket. Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy az oktatás mellett az egészségügyet is kiemelten kezeli a városvezetés.

 

– Tíz éve a kórház érdekében tüntetnünk kellett. 2007-ben a városnak olyan kórháza volt, ami felett az akkori kormány kimondta a halálos ítéletet, és be akarta zárni. Most ehhez képest egy olyan kórháza van a városnak, amely meggyőződésem szerint a mai általános egészségügyi ellátás színvonalához képest egy magasabb színvonalú ellátást biztosít. Vásárhelyen több és jobb orvos van, több és jobb ápoló van, és a körülmények is jobbak, mint más városi kórházakban az ország különböző pontjain – mondta Lázár János.

 

A jobb egészségügyi ellátás és a szegedi klinika közelsége miatt is rövidebbek a várólisták. A lakossági fórumon továbbá szó volt a 47-es elkerülő út munkálatairól is, amelynek eredményeként 2018 tavaszától nyugodtabb, élhetőbb és tisztább város lesz Hódmezővásárhely.

 

Megszakítás