Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár: felbecsülhetetlen társadalmi értékű beruházások

Felbecsülhetetlen társadalmi jelentősége van Hódmezővásárhelyen a jelenleg is zaljó építkezéseknek, beruházásoknak, akár az elkerülő út, akár a tram-train megvalósulásának. Az elmúlt 150 év legnagyobb infrastrukturális fejlesztése százmilliárd forintot jelent, ami Hódmezővásárhely 30 évnyi adóbevételének felel meg.

 

Nagyléptékű fejlesztések és beruházások, látványos építkezések nyomai láthatóak szerte a városban, amelyről a legutóbbi közgyűlésen is szó esett. Folyamatban van a városi- és oktatási intézményhálózat felújítása és korszerűsítése. Minderre nem volt példa a létesítmények megépítése óta, hangsúlyozta napirend előtti felszólalásában Lázár János országgyűlési képviselő. Több mint fél évszázada nem volt ilyen jellegű modernizálás a hódmezővásárhelyi bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák tekintetében, sőt arra is van példa, hogy 100 éves épületeket renoválnak, nem beszélve az egészségügyi- és infrastrukturális fejlesztésekről. A miniszter szerint a hódmezővásárhelyi óriás beruházásoknak köszönhetően teljes életminőség-javulás várható a térségben.

 

– A város elkerülő útjának megépítése és a tram-train megvalósítása azt gondolom, az elmúlt 100-150 év legnagyobb infrastrukturális beruházása. Ez a kettő együtt, több mint 100 milliárd forintot jelent, ami 30 évnyi helyi adóbevétel. Ezzel a két beruházással a kormány harmincévnyi helyi adóbevételt ad a hódmezővásárhelyi adófizetőknek, amit kevésnek semmiképpen nem neveznék. A két beruházás összértéke meghaladja a százmilliárd forintot, amikor majd elkészül és átadásra kerül – mondta Lázár János.

 

A miniszter hozzátette: mindennek hatalmas a társadalmi hatása is, mivel a két beruházás nem csak, hogy befolyásolja majd a város életét, de társadalompolitikai jelentősége legalább akkora Hódmezővásárhelyen, mint az első vasút megjelenése és a Tisza-szabályozás.

 

Megszakítás