Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: a hétfőn esti ülésen várhatóan még nem lesz döntés az új államfőről

Várhatóan még nem születik döntés a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hétfő esti ülésén az államfőjelölt személyéről, a tanácskozáson Lázár János várakozásai szerint a kormányfő személyi javaslata hangzik el.

A Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti képviselőcsoportok hétfő délelőtti ülése utáni sajtótájékoztatón közölte, hétfő 20 órára hívta össze a frakciószövetség következő ülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök elmondja értékelését a köztársasági elnök lemondása után kialakult helyzetről és javaslatot tesz „a helyzet megoldására”.

Ez jelenteni fog menetrendet, lebonyolítási rendet és „nyilvánvalóan személyi kérdések is szóba fognak kerülni” – fogalmazott Lázár János, hozzátéve: ő azt várja, hogy a kormányfő tesz majd személyi javaslatot. Ugyanakkor érzékeltette, hogy hétfőn este a jelölt személyéről a frakció várhatóan nem dönt.

Arra a kérdésre, hogy Áder János európai parlamenti képviselő elfogadta-e a felkérést, azt mondta: érdemes lenne tőle megkérdezni, és türelmet kért az esti frakció ülésig.

Lázár János kérdésre reagálva azzal indokolta, hogy a hétfő esti frakcióülésre nem hívták meg Áder Jánost, hogy ha meghívnák, az azt jelentené, hogy Áder a jelölt. Azt nem tudom megmondani, hogy ő-e a jelölt, mert még nem történt meg jelölési a procedúra, és a kormányfőt nem hallgatta meg a frakció – mondta. Szavaiból az derült ki, a jelölt későbbi meghallgatására sor kerülhet.

(MTI)

Megszakítás