Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: a kormány határozott lépéseket tesz szerdán a lakosság érdekében

A kormány szerdai ülésén határozott lépéseket fog tenni az energiafogyasztók, a lakosság érdekében – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden Gyulán egy sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

Lázár János kiemelte: az energia- és a gázszolgáltató cégek „láthatóan jól vannak” Magyarországon, 2013-ban nyereségesek voltak, miközben a kormány célja, hogy az energia- és a gázszolgáltatás nonprofit vállalkozás legyen. Hozzátette, hogy nem szeretnék, ha az alapmegélhetéshez szükséges költségeken külföldi vállalatok nyerészkedhetnének.

Lázár János a szerdai kormányülésre utalva reményét fejezte ki, hogy a szerda nem a gáz- és az energiaszolgáltatók napja lesz.

Az államtitkár elmondta, a kormányülésre meghívták Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét, Pintér Istvánt, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatóját, Fónagy Jánost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárát és Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős fideszes országgyűlési képviselőt. Tőlük azt kérik, adjanak áttekintést arról, hogyan áll a rezsicsökkentés folyamata. Lázár János arról is beszélt, a kormányzathoz olyan lakossági bejelentések jutottak el a parlamenti képviselőkön keresztül, hogy több szolgáltató megpróbálja elszabotálni, bojkottálni a rezsicsökkentést.

A kormányülésen szó lesz a szolgáltatási alapdíj sorsáról, valamint a számlaképről, vagyis az elszámolás rendszeréről, amely jelenleg visszaélésre és a fogyasztók becsapására nyújt lehetőséget – magyarázta az államtitkár.

(MTI)

Megszakítás