Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: a kormány mindent megtesz a Kárpátalján élő magyarokért

A kormány mindent megtesz, hogy segítse a Kárpátalján élő magyarokat, garantálja biztonságukat – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn Makón.

A magyar kormány minden lépését az határozza meg, hogy garantálni tudja a Kárpátalján élő magyarok biztonságát – mondta a politikus a település református általános iskolájának aulájában tartott fórumán, mintegy 150 ember előtt.

A politikus hangsúlyozta, Magyarország az EU és a NATO tagja, így, amit az EU és a NATO mond, azt Magyarország is mondja.

Magyarország abban érdekelt, hogy a válság lehetőség szerint békés úton rendeződjön, a helyzet ugyanakkor egyáltalán nem könnyű, súlyos válsággal fenyeget – tudatta az államtitkár.

A rendőrség tájékoztatása szerint – a felröppent híresztelésekkel szemben – nem növekedett jelentősen a határt átlépő kárpátaljai magyar fiatalok száma. A magyar hatóságok felkészültek a tömeges migrációra – közölte Lázár János.

Az államtitkár elmondta, szerdán a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság összevont ülést tart, melyen Martonyi János személyesen fogja tájékoztatni a képviselőket az ukrán válságról.

Lázár János hibának nevezte, ha a komoly és veszélyes helyzetből valaki pártpolitikát, kampánytémát próbál kreálni. Hozzátéve: felelős politikai erőhöz méltó viselkedést vár el az ellenzéktől.

A politikus kijelentette, az ország vezetésére alkalmatlan az az erő, amelyik az ukrán helyzetet ki akarja használni a kampányban.

(MTI)

Megszakítás