Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János a vidék érdekeit szeretné szolgálni a kormányban

A vidék érdekeit szeretné szolgálni a kormányban Lázár János, aki a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén bejelentette, elfogadja Orbán Viktor felkérését a Miniszterelnökség államtitkári posztjára, és a törvényes határidőn belül lemond polgármesterségről.

„A közös munkánk során mindvégig a vidéki emberek embere lennék az ön kormányában, a vidéki érdekeket fogom szolgálni” – mondta a politikus a kormányfőnek, aki beszédében „kikérte” Lázár Jánost a vásárhelyiektől.

Nincs olyan települése az országnak, ahol a helyiek, a lokálpatrióták ne értenének egyet abban, hogy a legfontosabb a következő időszakban, hogy Magyarország talpon maradjon, és végre valódi közösség legyen – közölte Lázár János.

A polgármester úgy látja, történelmi párhuzam fedezhető fel a jelenlegi helyzet és az 1920 követő időszak között. 1920 után lehetett hasonló a baj, mint amiben mi jártunk a rendszerváltozást követő húsz évben – mondta a politikus. Akkor Teleki Pál, majd Bethlen István kormánya úgy döntött a településeket szövetségesnek tekinti. Ennek volt köszönhető Debrecen, Kecskemét, Szeged fejlődése, és e szövetség segítette Hódmezővásárhely gazdasági konszolidációját, a település megerősödését.

A rendszerváltozás után Hódmezővásárhelynek nem adatott meg a lehetőség, hogy a kormány szövetségese lehessen. Még az első Orbán-kormány idején sem, mert akkor huszonkét hónapon át a hódmezővásárhelyieket lekötötte a civakodás, a veszekedés, az egymás iránti gyűlölködés. Hódmezővásárhely 2002 után sem lehetett a kormány szövetségese, mert „a város következetes politikai álláspontjának következetes büntetés lett a jutalma”.

A polgármester a hódmezővásárhelyiek nevében azt kérte a kormányfőtől, ne fordulhasson elő többet, hogy politikai hovatartozásuk alapján különbséget tesznek az egyes települések között.

Hódmezővásárhely nyugalomra, békességre, és fejlődésre vágyik. A következő két évnek, és az azt követő időszaknak is erről kell szólnia – mondta Lázár János.

A politikus hangsúlyozta, soha nem adná föl hódmezővásárhelyiségét, a jövőben is városát kívánja szolgálni.

(MTI)

Megszakítás