Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: az idei év legfontosabb gazdasági sikere a város orvosi rendelőinek felújítása

Tizenkettő házi felnőtt- és gyermekorvos rendelhet megújult, modern környezetben Hódmezővásárhelyen mintegy 400 millió forintból. A Tornyai utcai orvosi rendelő fejlesztése közel 50 millió forintból valósult meg.

 

50 millió forintból újult meg a Tornyai utcai orvosi rendelő. Még decemberben kezdte meg a munkát az itt praktizáló két orvos, dr. Nagy István, illetve dr. Sitkei Judit házi főorvosok a felújított épületben. A százéves épületet gyakorlatilag újjáépítették.

 

– Összetörtek a cserepek, a gerendák elkorhadva, totális átépítés történt. Nagyon rossz állapotban volt az épület. Ez nem megújítás, ez teljes átépítés. Nem így nézett ki az épület alaprajza sem, csak a külső falak maradtak meg, minden mást átépítettek benne – mondta örömmel dr. Nagy István.

 

A két praxis háziorvosai együtt 3.300 beteget látnak el, akik 21. századi körülményeik között vehetik igénybe az ellátást. Nemcsak a környékről járnak ide betegek, hanem a külterületekről is Sóshalomtól egészen Székkutas határáig.

 

– Nagyon örültek a betegek, hogy beköltöztünk az új háziorvosi rendelőbe, nagyon tetszik nekik a bútorzat és az egész környezet is. Mindenki ámulva és bámulva jött be, és azt mondták, hogy ez már nagyon megérdemeltük – tette hozzá dr. Sitkei Erzsébet.

 

Az idei év legfontosabb gazdasági sikere a város orvosi rendelőinek felújítása – fogalmazott Lázár János a sajtóbejáráson.

 

– Annyira pozitív a visszajelzés a betegek részéről, hogy ezt a programot érdemes folytatni. Világosan látszik, hogy a kormány jó helyre invesztált. A magyar egészségügy helyzetével kapcsolatban abban teljes egyetértés van, hogy a 7000 magyar háziorvos további támogatása egy nagyon kiemelt prioritás. Az elmúlt években próbáltunk a háziorvosi praxisok finanszírozásán emelni, ezt folytatni szeretnénk a jövőben is. Elkötelezettek vagyunk a háziorvosi szolgálat megerősítése mellett, legyen szó eszközről, havi finanszírozásról, tehát a működési feltételek javításában vagyunk érdekeltek – mondta Lázár János.

 

Azok a háziorvosok, aki a fejlesztések eddigi köréből kimaradtak, mert saját rendelőjükben, vagy bérelt helyiségekben dolgoznak, szintén számíthatnak az önkormányzat támogatására, akár eszközbeszerzésben, akár felújításban. Velük a jövő héten konzultál majd Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

– Még ebben a hónapban át fogjuk adni a Rárósi utcai rendelőt, illetve jártam az Agyag utcán és a Széchenyi téren, ez is hamarosan elkészül, reményeink szerint még februárban. Az Agyag utcai rendelő egy sokkal nagyobb rendelő, hiszen itt öt praxis működik, ezt pedig augusztus végére fogjuk átadni – összegezte a fejlesztések sorát Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Mintegy 400 millió forintból eddig 12 háziorvosi rendelő újult meg a városban.

Megszakítás