Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: Ez hülyeség, alaptalan vádaskodás

Alaptalan vádaskodásnak tartja Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, hogy az ő környezetéből küldték volna a trafikokra pályázók listáit és az elbírálási szempontokat a Fidesz választó kerületi elnökeinek. Állítja, a rezsicsök kentés nem a közelgő választásoknak szól – Lázár Jánossal Pungor András készített interjút a 168 órában.

(…)

– Vajon miért jelentenek be a dohányipari munkások egy lakásba huszonöt céget, amelyekhez kilencven dohánybolt tartozik az országban? Miért létezik már most egy őket koordináló vállalkozás is, amely több szálon kötődik a Continentalcsoporthoz?

– Ezt tőlük kellene megkérdezni. De azt mondja meg: ha nem pályázhat fideszes, szocialista, nem indulhat a CBA, a Coop, a dohánykereskedő, a dohánygyári munkás, akkor ki nyerhet üzemeltetési jogot?

– Bárki, csak ne tűnjön úgy, hogy kamu az egész.

– Nem az. A koncessziós törvény alapján nyilvánosságra kerül majd valamenynyi közérdekű adat. Péterfalvy Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke ezt világosan előírta. Az iratokból minden feketén-fehéren kifogderülni.

– De csak az összefoglalók lesznek nyilvánosak.

– Olyan szabály a világon nincs, hogy egy magánszemély magánadatait, adóbevallását a beleegyezése nélkül nyilvánosságra lehetne hozni. Ahhoz mi köze van bárkinek, hogy például nálam egy titkárnő mennyit keres?

– Hódmezővásárhelyen bátrabb volt: simán nyilvánosságra hozta a köztartozók és a III/III-as tartótisztek listáját. Most pedig közszerződésekről beszélünk.

– Most is bátor vagyok. Csak azt mondom, hogy a jelenlegi szabály túlterjeszkedik a józan mértéken. Nemrég valaki megkeresett, hogy tegyem nyilvánossá az összes dolgozóm bérét. Megtettem, de nem értek egyet vele.

(…)

Az interjú teljes terjedelmében elolvasható a 168 óra eheti lapszámában.

Megszakítás