Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: különleges a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjainak felelőssége

Különleges felelősség kötelezi a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjait – jelentette ki Lázár János csütörtökön az alföldi városban a testület alakuló ülésén.

Hódmezővásárhelynek nagy a híre az országban, és mindenki azt lesi, a választók huszonöt év alatt fölépült bizalma meddig tart – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, utalva arra, hogy a városnak a rendszerváltás óta jobboldali a vezetése.

A hódmezővásárhelyi képviselő-testület abba a helyzetbe került, hogy soha nem hibázhat. Akkora a felelősség, a tekintély és a bizalom, hogy minden döntés különleges megfontoltságot és körültekintést igényel – hangsúlyozta a politikus beszédében, melyet utólag jutattak el az MTI-hez.

Lázár János köszönetet mondott a hódmezővásárhelyeiknek azért a bizalomért, mellyel kitüntették a Fidesz-KDNP-t, Almási István polgármestert és a képviselőket.

A miniszter kifejtette, a választok között sokan vannak, aki huszonöt éve úgy látják, az az irány, melyet a hódmezővásárhelyi rendszerváltókból, „a kommunizmus örökségét lebontókból” álló képviselő-testület követ, támogatásra méltó.

A miniszter rámutatott, a helyhatósági választásokon elért siker „nem egy nap szerencséje”, nem véletlen, hanem huszonöt év szívós küzdelmének elismerése. Kevés olyan város van az országban, ahol egy politikai család ennyi ideje képes megtartani a választók bizalmát – tette hozzá.

Lázár János úgy fogalmazott, az október 12-i választás legnagyobb eredménye ezért nem is a győzelem, hanem a bizalom, amellyel a választók a közügyek gyakorlását, a saját érdekükben föllépés lehetőségét a képviselők kezébe helyezték.

Ebben a városban valóban sok minden, majdnem minden sikerülhet – mondta a települést korábban tíz esztendőn át polgármesterként irányító politikus, aki szerint ehhez a vásárhelyieknek maguk mögött kell hagyniuk a kishitűséget és kisebbrendűséget.

(MTI)

Megszakítás