Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: legyen érdemes a kistelepüléseken élni!

A kormány célja elérni, hogy a kistelepüléseken érdemes legyen élni – jelentette ki Lázár János pénteken Ambrózfalván.

Ehhez a fiatalok számára garantálni kell a megélhetés biztonságát, a gyermekeknek és az időseknek pedig a megfelelő ellátást – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az ötszáz lakosú Csongrád megyei településen rendezett lakossági fórumon mintegy félszáz ember előtt.

Az Alföldnek ebben a szegletében magas a nyugdíjasok száma, és közülük sokan egyedül élnek, ezért a településeken – lehetőség szerint összefogva – jó minőségű, hatékony idősgondozó rendszert kell kialakítani – hangsúlyozta Lázár János.

Egy-egy falu sorsát a születő gyerekek száma határozza meg, ez dönti el, milyen lesz helyben az óvoda vagy az iskola. Ezért kell az államnak minden adópolitikai eszközzel kedvezni azoknak, akik gyereket nevelnek – fogalmazott.

Lázár János 2014 legfontosabb eredményének azt tartja, hogy az év elejétől az alacsony keresetűek is – a járulékból levonva – igénybe vehetik a gyermekek után járó adókedvezményt. Az esztendő második fontos lépése a gyed extra, amely lehetővé teszi, hogy a szülő a gyerek egyéves kora után vissza tudjon menni dolgozni és megkapja a támogatást is – tette hozzá.

A politikus a rendezvényen átadta Perleczki Béláné polgármesternek Orbán Viktor miniszterelnök bizonyságlevelét arról, hogy az állam átvállalta a község 5,055 millió forintnyi adósságát.

(MTI)

Megszakítás