Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: mindenki országgyűlési képviselője leszek

Ünnepélyes keretek között vette át dr. Lázár János országgyűlési képviselői megbízólevelét ma délelőtt a városháza dísztermében. Hódmezővásárhely polgármesterének harmadik alkalommal szavaznak bizalmat a város és a térség lakosai. A politikus beszédében elmondta: óriási lehetőségként és óriási felelősségként tekint az elkövetkező évekre, amelynek minden napján egy új ország felépítéséért és a térség minden lakóját szolgáló, élhető közösség megvalósításáért fog dolgozni.

 

Feketéné dr. Szemző Margit, a Csongrád Megyei 06-os számú Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság elnöke a mai ünnepségen elmondta: a térségben az országos átlagot meghaladó mértékű, 67,28 százalékos volt a részvételi arány. A Hódmezővásárhelyet, Mártélyt, Mindszentet és Székkutast egyesítő választókerületben hat jelölt indult, közülük dr. Lázár János, a FIDESZ-KDNP jelöltje már az első fordulóban megkapta a szavazatok 55,22 százalékát, így 17 203 szavazatot szerezve megnyerte a választást.

A tájékoztatót követően Feketéné dr. Szemző Margit átadta az országgyűlési képviselői megbízólevelet dr. Lázár Jánosnak.

– Köszönet és hála mindazoknak, akik az elmúlt nyolc évben munkájukkal, támogatásukkal és szavazatukkal hozzájárultak ahhoz, hogy közösen egy új jövőt építhessünk. De szeretném megköszönni azoknak is a választásokon való részvételt, akik nem engem támogattak szavazataikkal, sokan pedig azért maradtak távol, mert fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy más politikára van szükségük, a jelenlegi pártokat, a jelenlegi politikát nem tudják támogatni. A mai napon a megbízólevél átvételével arra teszek esküt, hogy mindenki országgyűlési képviselője leszek. Nem csak a rám szavazók, és nem csak a kétharmad, hanem mindenki, a három harmad érdekeit fogom képviselni. Azokért is ugyanúgy dolgozni fogok, akik nem rám szavaztak vagy távol maradtak. Számítok rájuk és ők is számíthatnak rám. Közösen egy új világot kell felépítenünk – mondta el beszédében dr. Lázár János.

A politikus szerint elgondolkodtató, hogy húsz évvel a rendszerváltás után egyetlen politikai erő, egyetlen választás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség maradt.

– A rendszerváltás döntően nem anyagi, hanem erkölcsi okok miatt bukott meg. Hagytuk, hogy a magánérdek győzzön a közérdek felett. Ez vezetett el az elmúlt évek politikájához, a sohasem látott erkölcsi és morális válsághoz, amelyből ki kell törnünk. A szavazók ezért valóban forradalmat vittek véghez a szavazófülkékben, azok hatalmát döntötték meg, akik visszaéltek a bizalmukkal. Közösen most egy új világot kell felépítenünk, egy olyan politikát alkotnunk, amely él és nem visszaél Magyarország polgárainak bizalmával. Ehhez két dolog szükséges: erő és igazság. Erősnek és igazságosnak pedig egyszerre kell lennünk, de mindez csak a felelősségből táplálkozhat. Közösen fel kell építenünk a nemzeti együttműködés rendszerét, amely támogat, segít és megvéd mindenkit, aki betartja a közösség szabályait, törvényeit – folytatta dr. Lázár János.

– Harmadik alkalommal állok itt Önök előtt. A választási rendszerből adódóan egyedül kell képviselnem ennek a városnak és ennek a térségnek az érdekeit. Óriási lehetőség és óriási felelősség az Önök bizalma. A jövőben új szövetségeket kell kötnünk, mert komoly lehetőségek előtt áll a város és a térség. Éreznünk kell: az elkövetkező néhány év, akár évtizedekre is meghatározhatja mindannyiunk életét, jövőjét. Én egy élhető várost, egy élhető térséget, egy élhető közösséget ajánlok és azért dolgozom majd nap, mint nap, hogy ez megvalósuljon – zárta gondolatait Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent és Székkutas országgyűlési képviselője.

 

Megszakítás