Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János: szerdán a kormány ismét áttekinti a járásokkal összefüggő teendőket

Szerdán a kormány ismét áttekinti a járások kialakításával összefüggő teendőket – mondta Lázár János a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hétfő délelőtti ülése után újságírók előtt.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: a kormányfő azt a tájékoztatást adta, hogy a szerdai ülésen újra áttekintik, hol kell kialakítani járásokat, melyik település melyik járáshoz fog tartozni, milyen feladatok és hatáskörök lesznek.

A frakció két szempontot fogalmazott meg: az emberek azt érezzek, hogy jobb lesz, és nem azt, hogy rosszabb, valamint elvárás, hogy minden maradjon az önkormányzatoknál azon feladatok közül, amelyik a helyi identitást erősítik – folytatta, hangsúlyozva: minél több magyar adófizetőnek, választópolgárnak kell azt éreznie, hogy a járási hivatalok felállítása és a közigazgatás átalakítása az életét nem megnehezíti, hanem megkönnyíti.

A frakció határozottan nyomon követi a járások kialakításával kapcsolatos kérdést – tette hozzá.

Lázár János a Magyar Nemzeti Bankkal összefüggésben azt mondta: a kormányfő álláspontja világos, kész mérlegelni az Európai Központi Bank kéréseit, és a megállapodásra való törekvésében a frakcióra maximálisan számíthat.

(MTI)

Megszakítás