Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár János volt a legaktívabb a megye országgyűlési képviselői között

Lázár János volt a legaktívabb az elmúlt évben a Csongrád megyei országgyűlési képviselők közül. A vásárhelyi polgármester összesen több mint négy órán át beszélt a Parlamentben.

Csongrád megyét 14-en képviselik a magyar törvényhozásban: 9 fideszes, két-két jobbikos és szocialista, valamint egy kereszténydemokrata politikus. Egy most készült összeállítás szerint összesen 223-szor emelkedtek szólásra, közülük a legaktívabb Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere volt.

A Fidesz frakcióvezetője 45-ször szólalt fel, összesen több mint 4 órán át beszélt, a feszített munkatempójú törvényhozásból 21 önálló és 141, más képviselőkkel jegyzett indítvánnyal vette ki a részét.

A lista végén B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott szerepel, ő 2011-ben – 15 képviselőtársával együtt – nem szólalt fel és egyéni indítványt sem jegyzett. Érdekesség továbbá, hogy a  botrányairól elhíresült jobbikos Zagyva György Gyula Csongrád megye képviselőjeként arra a kérdésre is választ keresett, hogy kap-e még az idén a tél beállta előtt új burkolatot a Heves megyei Egerszalókot Verpeléttel összekötő útszakasz.

Megszakítás