Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lázár: ma Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Ma Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa – jelentette ki Lázár János kedden Hódmezővásárhelyen.

 

Az elmúlt öt év egyik legkomolyabb kormányzati eredménye a közbiztonság javulása – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Kossuth Olvasókörben tartott fórumán mintegy százfős hallgatóság előtt. Hozzátette: a következő választási kampány nem a közbiztonságról fog szólni, ellentétben 2010-zel.

 

Míg 2006 és 2010 között radikálisan romlott a közbiztonság, azóta csaknem felére esett vissza az elkövetett bűncselekmények száma – jelentette ki. Az elmúlt években ötezer rendőr állt szolgálatba, most pedig további háromezer határrendész kezdi el munkáját. Három év alatt 50 százalékkal emelkedik a rendőrök fizetése, emellett jelentősen sikerült javítani a felszerelésükön is – hangsúlyozta.

 

Hódmezővásárhely a megyei jogú városok közül az egyik legbiztonságosabb, voltak olyan évek, amikor nem történt életellenes bűncselekmény és jelentősen csökkent a rablások száma is. A városban csaknem háromszáz kamera figyeli a köztereket, ez jelentősen javítja az elkövetett bűncselekmények földerítését, ennek komoly a visszatartó ereje – mondta a miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

 

Kiemelte, hogy országszerte jelentősen javult a közlekedésbiztonság is, néhány esztendővel ezelőtt évi 1200-1300 halálos baleset történ az országban, a KRESZ szigorításának és az útfelújításoknak köszönhetően ez 6-800-ra mérséklődött.

 

A Miniszterelnökség vezetője kitért arra, a kormány szerdán dönt a 47-es út négysávúsításának ütemezéséről. A terveknek 2018 decemberére kell elkészülnie, a kivitelezés 2021 végére fejeződne be – tette hozzá.

 

Forrás: MTI

Megszakítás