Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lezárások: folytatják a Rárósi út felújítását, a szélessége sehol nem csökken

lol

 

Mire teljesen elkészül a Rárósi út, a szélessége belterületen szegélyig 5,8 méter lesz, külterületen 5,5 méter. Ez valamivel nagyobb lesz, mint az eredeti, hiszen az egykori szélessége a műszaki leírás szerint – bár a padka miatt optikailag talán valóban többnek tűnt – mindenhol 5,5 méter volt. Mindössze a kapubejárókban és az útkereszteződésekben szélesedett ki 6,7 méteresre. A szegélyen túl mindkét oldalon félméteres padkát alakítanak majd ki, a teljes szélesség tehát végül 6,8 méter lesz, azaz egy méterrel nagyobb az eredetinél. Kipróbáltuk: ahogy eddig, két autó most is kényelmesen elfér egymás mellett.

A felújítás következő jelentős szakasza holnap kezdődik. Október 18-19-én, pénteken és szombaton a Rárósi utat a Vámház utcától a 47-es elkerülő útig teljes szélességében lezárják. A lakók reggel a gépjárműveikkel kiállhatnak és este a beállás is biztosított. Napközben azonban az aszfaltozási munkálatok miatt teljes útzár várható. Október 21-én hétfőn pedig a teljes szakaszon, Jókai utcától az elkerülő útig teljes útzár várható. Az előzőekhez hasonlóan a lakók reggel gépjárműveikkel elhagyhatják a területet és este újra visszatérhetnek.

A Ferenc utca felújítása is elkezdődik. A Szeremlei utca és Vidra utca közötti szakaszát október 22-től, várhatóan október 31-ig teljes szélességben lezárják.

Megszakítás