Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lezárult a nyomozás a mártélyi takarékszövetkezeti rablás ügyében

Befejezte a rendőrség a nyomozást és vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek a március végén Mártélyon történt takarékszövetkezeti rablás ügyében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

Szenti Szabolcs emlékeztetett: március 25-én egy férfi az arcát eltakarva bement a mártélyi Fő utcán lévő takarékszövetkezetbe, ahol egy fegyverutánzattal a napi bevételt követelte. Miután megkapta a pénzt, kiszaladt az utcára, ahol két mártélyi lakos elfogta és visszatartotta őt a rendőrök kiérkezéséig. A rablás során senki sem sérült meg.

A két helyi férfit kiemelkedően bátor helytállásuk és önzetlen segítségnyújtásuk elismeréseként Papp Károly vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette. Fellépésüknek köszönhetően a rablással okozott kár megtérült – tudatta a százados.

A rendőrség a 49 éves szegedi férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldi a Csongrád Megyei Főügyészségnek – közölte a szóvivő.

(MTI)

Megszakítás