Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lobogjon magyar zászló a nemzeti ünnepeken Hódmezővásárhely valamennyi házán

Több mint 1300 háztartás igényelt nemzeti zászlót. Az önkormányzat a magyar lobogókat, a zászlótartó eszközöket és azok felszerelését továbbra is ingyenesen biztosítja minden hódmezővásárhelyi háztartásnak – mondta el sajtótájékoztatóján dr. Kószó Péter alpolgármester.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város májusi közgyűlésén azzal a kéréssel fordult a város polgáraihoz, hogy 2014. évtől, a nemzeti ünnepeken tűzzék ki a magyar zászlót ingatlanjukon. Az önkormányzat a lobogózáshoz segítséget is nyújt: igény esetén – a Magyarország Alaptörvénye I. cikkének (2) bekezdésében meghatározott – és az önkormányzati tulajdonú Hódfó szociális foglalkoztatóban készült nemzeti színű lobogót, illetve annak felszerelését is ingyenesen biztosítja minden kérelmező számára.

2014-től így nem csupán a közintézményeken, de valamennyi hódmezővásárhelyi ingatlanon készült nemzeti zászló loboghat március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án.

– A kérés kedvező fogadtatásra talált – mondta el sajtótájékoztatóján dr. Kószó Péter –  hiszen – a lakossági kérelmek folyamatosan érkeznek – már több mint 1300 háztartás igényelt zászlót a várostól. Most, hogy október 23-hoz, Magyarország egyik legfontosabb nemzeti ünnepéhez, közeledünk, ismét kiemelt jelentőséggel bír, hogy kitűzzük házainkra a piros-fehér-zöld zászlót, amelyért elődeink küzdöttek és magyarok ezrei adták életüket – mondta el az alpolgármester.

Nemzeti zászlót, zászlótartót és annak felszerelését minden hódmezővásárhelyi háztartásnak ingyenesen biztosít a város. Kérelmezni a honlapon, a Polgármesteri Hivatal földszint 16-os irodájában, vagy a 06/62 530 158-as telefonszámon lehet.

Megszakítás