Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lom- és lombtalanításban is segít az A.S.A.

Díjmentesen szállítja el az A.S.A az ingatlanok elé szabályosan elhelyezett, összekötegelt, vagy bezsákozott zöldhulladékot, de az egyéb feleslegessé vált kacatoktól is könnyen meg lehet szabadulni: megkezdődött a tavaszi lomtalanítás.

Az önkormányzat munkatársai feltérképezték Hódmezővásárhely utcáit és több helyen tapasztalták, hogy a tavaszi munkálatokkal együtt járó zöldhulladék szabálytalanul van kihelyezve az utak mellé. A köztisztasági cég ezeket nem szállítja el, sőt a közterületen elhelyezett zöldhulladék szabálysértésnek minősül.

– Arra kérjük a lakókat, hogy a zöld hulladékot ne halmozzák fel kazlakba az út mellett, vagy egy-egy utcasarkon, hanem kössék össze, kötegeljék, rakják be átlátszó zsákokba. Ha ezt a hulladékszállítás napján kirakják a szemetes mellé, akkor azt az A.S.A Köztisztasági Kft. díjmentesen elszállítja – tájékoztatott Ékes József irodavezető.

A zöldhulladék folyamatos elszállítása mellett a mai naptól indul a lomtalanítás is. Magas házas övezetben a hét első ürítési napján, családi házas övezetben, valamint a környező településeken a hét egyetlen ürítési napján történik az elszállítás. A veszélyes hulladék és építési törmelék nem számít lomnak. Utóbbiak kihelyezése továbbra is szabálysértési eljárást von maga után.

Megszakítás