Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lopás és ittas vezetés Hódmezővásárhelyen – Kék hírek

Mozgalmas volt az elmúlt hét a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon: a nyomozók többek között kerékpártolvajokat, a közterületen szolgálatot teljesítők pedig ittas járművezetőket fogtak el.

Összesen négy kerékpár eltulajdonítását ismerte el a vásárhelyi nyomozóknak egy 23 éves férfi. A fiatalember azután bukott le, hogy levágta a lakatot egy kerékpárról a vasútállomáson, majd hazatekert vele. A rendőrök az adatgyűjtés során jutottak el a gyanúsítotthoz, akinél a házkutatás során le is foglalták a lopott kétkerekűt. A férfi kihallgatása során először tagadott, azonban a nyomozók kérdései során belekavarodott saját történetébe, így végül elismerte a bűncselekmény elkövetését és azt is elmondta, hogy a közelmúltban további három drótszamarat is ő kötött el a városban. Kedvelt helyei a vasútállomás és a buszpályaudvar voltak. A férfi ellen lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

Ismét rendőrkézre került egy a vásárhelyi nyomozók által már jól ismert helyi bűnelkövető. Ő egy másik bűncselekmény gyanúsítottjaként került látókörbe, mint kerékpártolvaj is. A 27 éves fiatalember élettársával az elmúlt héten meglátogatták egyik ismerősüket, majd mivel az este folyamán erősen leittasodtak, ott is aludtak. Éjszaka azonban felébredtek és az az ötletük támadt, hogy ellopnak, amit tudnak, és azt pénzzé teszik. Kihasználták, hogy a vendéglátójuk alszik, levágták a PB gázpalackot és annak nyomáscsökkentőjét, magukhoz vették a sértett mobiltelefonját, készpénzét, bakkártyáját és iratait is, majd távoztak. Út közben hazafelé még megálltak a Szabadság téren, ahol az egyik társasház lezárt tárolójából elloptak két kerékpárt, fúrógépet és kerékpár kereket is. A nyomozók az első bűncselekmény nyomozása során jutottak el a 27 éves férfihoz és élettársához, aki kihallgatása során beismerte, hogy ő vitte el a kerékpárokat és azt is, hogy a lopott bankkártyáról pénzt akart felvenni, de nem járt sikerrel. Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás, visszaélés okirattal és készpénzhelyettesítő-fizetési eszközzel bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást.

Már reggel ittas volt annak a kisteherautónak a vezetője, akit csütörtökön reggel fogtak el a vásárhelyi járőrök a Jókai utcán. A férfi leheletén erős alkoholszag érződött, ezért szondát fújattak vele, ami azt mutatta, hogy a férfi bűncselekményi értékhatárt meghaladóan fogyasztott alkoholt a vezetés megkezdése előtt, ezért a rendőrök előállították. Ellene ittas járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás vezetői engedélyének elvétele mellett.

Nem sokkal később a Rárósi utcán állítottak meg a vásárhelyi rendőrök egy segédmotoros-kerékpáros férfit, aki meglehetősen bizonytalanul közlekedett. Ellenőrzése során kiderült, hogy indulás előtt pálinkát fogyasztott, ráadásul egy korábbi ittas vezetés miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is áll. A 34 éves férfi ellen az egyenruhások szabálysértési feljelentést tettek. Az eltiltás hatálya alatti vezetés akár elzárással is sújtható szabálysértés, aminek elbírálása bírói hatáskörbe tartozik.

Ittasan ült a volán mögé vasárnap délben egy 55 éves nő is. Őt a Damjanich utcán állították meg az egyenruhások, miközben Suzukijával a Jókai utca felé tartott. Vezetői engedélyét elvették, eljárás indult ellene.

Ezzel szinte egy időben a Sas utcán egy segédmotoros-kerékpárost vontak intézkedés alá az egyenruhások. A 45 éves férfi esetén azt jelezte a szonda, hogy a bűncselekményi értékhatárt meghaladóan fogyasztott szeszes italt. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét elvették, büntetőeljárás indult ellene. Ő illetőleg a Jókai utcán elfogott másik ittas sofőr gyorsított eljárásban áll bíró elé.

Vasárnap este egy 20 éves fiatalembert akartak intézkedés alá vonni a vásárhelyi rendőrök a Zivatar utcában, mivel segédmotoros-kerékpárjával szabálysértést követett el. A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával jelezték, hogy meg akarják állítani, azonban a férfi nem állt meg, hanem menekülni kezdett. Egészen a Borz utcáig ment, ahol a töltésen akart tovább jutni, azonban járművével elakadt. Ekkor a rendőrök kiszálltak a kocsiból, mire a férfi elfutott vissza a Damjanich utca irányába. Az egyenruhások azonban gyorsabbak voltak, és csakhamar utolérték. Mivel még ekkor is ellenállt, testi kényszer alkalmazásával kellett megbilincselni. Az intézkedés során kiderült, hogy vélhetően azért próbált meglépni a rendőrök elől, mivel nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, illetőleg a vezetés megkezdése előtt valószínűleg kábítószert fogyasztott. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei a férfit vizeletvételre előállították. Ellene többek között engedély nélküli vezetés, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség és megkülönböztető fény- és hangjelzés figyelmen kívül hagyása miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu

Dr. Szenti Szabolcs r. százados
sajtószóvivő
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Megszakítás