Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Lukács Sándor saját életébe kalauzolta rímekkel a vásárhelyi közönséget

Saját verseit szavalta el Lukács Sándor színművész az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványának jótékonysági előadóestjén, pénteken, a Fekete Sas földszinti termében. A színész életét és pályáját meghatározó élményeit szedte rímekbe és osztotta meg a közönséggel.

Lukács Sándor önálló műsorát télen a rossz időjárás miatt el kellett halasztani, de ez mit sem változtatott a közönség szeretetén, hiszen most is zsúfolásig megtelt a Fekete Sas földszinti terme. A népszerű színész immár 40 éve erősíti a Vígszínház társulatát, ahol jelenleg is öt előadásban játszik. Pályája során azonban nemcsak színpadi szerepeivel tűnt ki, hanem számos tévéfilmből is ismert alakítása, sőt a versek szeretete is meghatározta életét. Manapság a mások által írt költemények tolmácsolása mellett már saját érzéseit is szívesen szedi rímekbe és szavalja el a közönségnek. Elűzött álom címmel kötete is megjelent, a színművész ebből válogatott a vásárhelyi közönségnek.

– Életrajzi órát kapnak az érdeklődők most tőlem, hiszen kisgyermekkoromtól egészen napjainkig követhető nyomon életem, természetesen bakugrásokkal, de kronológiában. Azt hiszem, mindegyik vers egy olyan karakteres helyzetet és pillanatot ragad meg, amely fontos volt az életemben, ezért is érzem úgy, hogy ezeknek az élményeknek a tanulságát át tudom adni, viszont tudom adni a többieknek – mondta Lukács Sándor színművész.

Lukács Sándor azon túl, hogy eddig kevésbé ismert oldalát is megmutatta Hódmezővásárhelyen, egyben jótékonykodott is, ugyanis az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványa az est bevételét az intézményben folyó terápiás foglalkozások finanszírozására fordíthatja.

– Én is ismerek olyan családokat és élethelyzeteket, ahol bizony szerencsétlenül alakult a gyerekek sorsa és igenis segítségre szorulnak. Tudom, hogy mit jelent ez a szülőknek és a kis áldozatoknak, bár ne tekintsük őket áldozatoknak, és bízzunk és reménykedjünk, hogy meggyógyulnak, felépülnek és jobb lesz életük. Mindig erre gondolok, és nem akarok nagy szavakat használni, de ilyenkor mindig boldogan megyek és ide is nagyon boldogan és nagy örömmel jöttem – tette hozzá Lukács Sándor.

Az egész héten tartó Aranyossy Napok idén Lukács Sándor önálló estjével valamint Lelkes István festőművész kiállításával zárult, melyet a Gingko Sas Hotelben rendeztek meg.

Megszakítás