Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Magyar Államkincstár állampapír forgalmazási pont

A Magyar Államkincstár járási és polgármesteri hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát. Az országszerte megnyitott új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére.

 

Hódmezővásárhelyen a Városháza épületében várjuk az érdeklődőket:

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. I. emelet 13.
Telefonszám: +36-62/530-174, +36-30/733-8103
E-mail cím: api.cso@allamkincstar.gov.hu 

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő 8:00 – 16:00

A kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésekről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).


Babakötvény

Tisztelt jelenlegi, illetve jövendő Ügyfelünk!

2013. december 2-án kerül kibocsátásra, a speciálisan Start-értékpapírszámlára vásárolható Babakötvény. Az új konstrukció lényegesen megkönnyíti a szülők és hozzátartozók számára gyermekeik megtakarításainak kezelését. A Babakötvény egy olyan egyszerű és átlátható befektetési forma, amely a piacon kiemelkedő hozamot biztosít. A gyermekeik számára előtakarékoskodni szándékozóknak így a lehető legjobb választás: megkönnyíthetik vele a gyermek életkezdését, például felsőfokú tanulmányainak megalapozását, pályakezdését, családalapítását.

Babakötvény legfőbb jellemzői:

 • 1 forintos alapcímletű;
 • 19 éves futamidejű;
 • Változó kamatozású, az éves kamatozás mértéke az előző év átlagos fogyasztói árindexe, növelve az első sorozat esetében 3% kamatprémiummal;
 • Kamatjóváírás minden év február 1-jén;
 • A gyermek születési évéhez igazodó állampapír-sorozat, amely folyamatosan, a futamidő végéig megvásárolható;
 • Automatikus újrabefektetés lehetősége. A kamat összege az ügyfél állandó rendelkezése szerint automatikusan a gyermek születési évéhez igazodó állampapírba kerül befektetésre.

A Babakötvény első sorozata – 2032/S – kizárólag a 2014. január 31. napjáig született, a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlával rendelkező gyermek javára vásárolható. A 2014. január 31. után született gyermekek részére a születési évükhöz igazodó, évente kibocsátásra kerülő 19 éves futamidejű állampapír vásárolható. A számlanyitás éve nem befolyásolja a gyermek részére megvásárolható állampapír kondícióit, hiszen az minden esetben a gyermek születési évéhez igazodik függetlenül a számlanyitás időpontjától.

A Babakötvényt a Kincstár legkorábban a gyermek 18. életéve betöltésének napján visszavásárolja és a fiatal felnőtt részére a névértékkel és a felhalmozott kamatokkal növelt összeget kifizeti.

A Magyar Állam évente, a Start-értékpapírszámlára magánszemély által befizetett összeg 10%-át, de maximum évi 6.000 Ft támogatást ír jóvá minden számlán. Amennyiben a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, akkor a számlájára történő szülői befizetés 20%-ának megfelelő, de maximum 12.000 Ft összegű támogatásban részesül. Ugyanez a 12.000 Ft összegű támogatás illeti meg a nevelt gyermekeket is.

A 2013. december 1-jét megelőzően a Kincstárnál vezetett Start-értékpapírszámlán nyilvántartott, állampapír formájában meglévő követeléseket a szülők az adott állampapír lejáratáig tarthatják, a lejáratot követően, valamint a futamidő közbeni kamatok vonatkozásában a követelés automatikusan a 2013. évben kibocsátott 2032/S sorozatú Babakötvénybe kerül befektetésre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szerződéskötéshez az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • a számlát nyitó személy személyazonosságának és lakcímének igazolására szolgáló okmányok (személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy gépjárművezetői engedély kártya),
 • eredeti adóazonosító kártya az adóazonosító jelének igazolására.
 • 2006. január 1-je előtt született gyermek esetében számlanyitás során szükséges a gyermek adóigazolványának bemutatása

A számlanyitás kapcsán – az Ön kényelme érdekében – javasoljuk, hogy:

 • a családi pótlékra jogosult szülő járjon el az ügyintézéskor, megkönnyítve ezzel az adminisztrációt,
 • éljen az Ügyfélregisztráció nyújtotta lehetőségekkel, ezzel is jelentősen lerövidítve a számlanyitás folyamatát, továbbá
 • vegye igénybe a Magyar Államkincstár honlapján elérhető Online időpontfoglalás szolgáltatásunkat, melynek segítségével Ön interneten keresztül, előzetesen lefoglalt időpontban keresheti fel állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainkat, így rövidebb várakozási idő mellett intézheti ügyeit.
Megszakítás