Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Magyar-szerb együttműködés indul a kosárlabda sportban

Összehozni a magyar és a szerb fiatalokat a kosárlabdán keresztül – ezt a célt tűzte ki a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a vajdasági Košarkaški Klub Čoka közös akciója. A “Sport Határok Nélkül” program keretében az egyesületek közös kosárlabda tornákat és edzőtáborokat rendeznek a fiataloknak, valamint közös képzéseket szerveznek edzők, testnevelők és játékvezetők számára. 

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület a vajdasági Košarkaški Klub Čoka-val, egy határon átnyúló együttműködési program támogatásával alkotta meg a Sport Határok Nélkül kosárlabdás programot. A kezdeményezés célja, hogy a sporton keresztül összehozza a szerb és magyar fiatalokat, segítse a civil szervezetek együttműködését, valamint ezáltal a határokon átívelő társadalmi összefogás kialakítását.

A programot az Európai Unió 98.920 euróval segíti, amelyből a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület közel 64 ezer euró, míg a csókai Košarkaški Klub Čoka 35 ezer euró támogatásban részesül. A kezdeményezést Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 millió forinttal támogatja.

A két civil szervezet együttműködése keretében sor kerül a fiatalok számára közös kosárlabda tornák és edzőtáborok, valamint az edzők, testnevelők és játékvezetők számára közös képzések szervezésére. Mind a tornáknak, mind az edzőtáboroknak és a képzéseknek a magyar és a szerb fél is otthont ad.

Megszakítás