Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Magyarock fesztivál és veteránjármű találkozó a mindszenti strandon

A Magyarock fesztivállal megnyitotta kapuit a mindszenti strand. A kétnapos rendezvényt követően veterán járművek találkozójára is sor került.

A mindszenti strand szezonnyitó rendezvénye nem csak az újdonságokra hívja fel a lakosság figyelmét, hanem a városvezetésnek az is egyértelmű célja, hogy a fiatalokat a városban tartsák a hétvégéken a számukra rendezett változatos programokkal, így megelőzhetővé válhatnak a diszkó balesetek. Az önkormányzat megegyezett a területen található nyaralók tulajdonosaival, hogy milyen formában és milyen időközönként rendeznek az ifjúság számára szórakoztató programokat az üdülőterületen, így elkerülhetők a korábbi évek konfliktusai.

Az esemény szervezői több fejlesztéssel is várják a kilátogatókat. A strand területén található vendéglátóegységek kerthelyiségeit kitéglázták, kulturáltabbá tették. A korábbi kerékpártároló helyén most árusok várják az érdeklődőket, a biciklik tárolására pedig a parkolóból kerítenek le egy területet.

Veterán járművek is érkeztek a strand területére, ahol a látogatók megismerhették többek között a magyar kötődéssel rendelkező világhírű Ford T-modell történetét, valamint szépségversenyt is rendeztek a matuzsálemi járműveknek. Emellett családi programok, ügyességi feladatok, vetélkedők színesítették a programokat.

Megszakítás