Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Majális volt Susánban

A susáni majálisra nem csupán a dolgozókat várták a hétvégén: a településrész nyugdíjas klubjának rendezvényére a Tornyai János Óvoda kicsinyei érkeztek műsorukkal, de vendégül látták a környező vidéki nyugdíjas klubok tagjait is.

A Susáni Nyugdíjas Klub szervezésében valósult meg a susáni majális. Dr. Havasi Katalin, a településrész képviselője szerint a május elsejék korábban a dolgozó emberek közösségvállalását jelentették. Az ünnep összefogás-jellege ebben az esetben is megmaradt, pusztán kiszélesedett a társadalom más rétegeire is, hiszen a rendezvényt nyugdíjasok szervezték, és fellépőként óvodások működtek közre benne. 

– A közösség összefogása, az emberek egymásra figyelése a cél. Minél nehezebb körülmények között élünk, annál nagyobb a súlya annak, amit mi tudunk adni egymásnak – mondta dr. Havasi Katalin, önkormányzati képviselő.

Susán lakosain kívül a helyi és vidéki nyugdíjas klubok tagjait is színes programokkal várták a rendezvényre, akik Makóról, Szikáncsról, Maroslelléről és Békéssámsonról érkeztek. 

A Tornyai utcai Óvoda Pörgetem páromat címmel néptáncbemutatóval kedveskedett az érdeklődőknek, akik láthattak hastáncot is, bemutatkozott a Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre, a házigazda susáni nyugdíjasok pedig bábelőadással készültek. Este a Sámsoni Fiúk gondoskodtak a mulatós zenéről és a jó hangulatról.

Megszakítás