Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Már lehet pályázni a Minőségi Otthoncsere Programra

Hivatalosan is elindult a Minőségi Otthoncsere Program Hódmezővásárhelyen. A Modern Városok Program adja az alapját számos fejlesztésnek, így ennek a referencia értékű kezdeményezésnek is.  A város így szeretné jobb életkörülményekhez juttatni az ipari technológiával épült házak lakóit. A pályázatra való jelentkezés dokumentációját holnap postázzák ki a Csengettyű-köz több mint 200 lakásába.

 

Közel egymilliárd, pontosan 938 millió forintot utalt át a Modern Városok Program előkészítésére a kormány a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak. A napokban újabb egymilliárd forint érkezik a város számlájára – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán alpolgármester. Mindezzel fontos mérföldkőhöz ért az az országos mintaprogramként ismerté vált kezdeményezés, amely elsőként Hódmezővásárhelyen a Csengettyű-közben élőket érinti. 

 

– Így most már minden feltétel adott ahhoz, hogy a leginkább várt Minőségi Otthoncsere Programot – amely a tegnapi nappal lépett hatályba – a mai napon el tudjuk indítani. Mint ismeretes, a program keretében lehetőség lesz a Csengettyű-közben lakó 210 tulajdonosnak értékesíteni a város felé piaci áron lakását. Aki ezen túl igénybe kívánja venni a város támogatását, újabb vissza nem térítendő támogatást kap családi ház esetén 12 millió forintig, lakás esetén ez a lehetőség pedig 10 millió forintos lehetőséget jelent – mondta Hegedűs Zoltán.

 

A panellakásból kiköltöző számára a program további lehetőséget is kínál. Az érintetteknek a város ugyanis frissen vásárolt ingatlanuk felújítására igény esetén támogatást ad. Arra is mód nyílik, hogy valaki nem saját nevére, hanem egyenesági leszármazottja számára vásároljon új lakást a program keretében. 

 

– Minden egyes tulajdonost levélben fogunk megkeresni és fogjuk tájékoztatni a pályázat elindulásáról. A levél elkészült, holnap kerül kipostázásra. Ehhez csatolunk egy egyszerű, egy oldalas pályázati adatlapolt, amelyen fel kell tüntetni a pályázó személyes adatait, milyen konstrukcióra kíván pályázni, illetve melyik az az ingatlan, amit meg szeretne vásárolni. Ez egy egyetlen oldalnyi dokumentáció, amelyet öt perc alatt ki lehet tölteni és ezt mindenki postaládájába el is fogjuk juttatni – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

A pályázati felhívás és annak részletei a város honlapján megtalálható. Mint kiderült, eddig több mint 80-an érdeklődtek a Minőségi Otthoncsere Program iránt és ezzel kapcsolatban az elmúlt hetekben negyvenen már fel is keresték a polgármesteri hivatalt.

 

Megszakítás