Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Már tervezik az ősszel nyíló Bessenyei Ferenc Művelődési Központ programjait

Agóra fórumot tartottak a Városházán, ahová a város civil szervezeteinek, intézményeinek és alkotó közösségeinek képviselőit várták. A megújuló Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ugyanis szeretne teret és lehetőséget biztosítani a helyi művészeti és iskolás csoportok számára, így valósítva meg a Minden Nap Kultúra programot Hódmezővásárhelyen.

Bár még javában tart a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ korszerűsítése és bővítése, a szakemberek már azon dolgoznak, hogyan lehetne a létesítményt tartalommal megtölteni. Azon kívül, hogy az Agóra keretében kistérségi együttműködés valósulhat meg, és a közművelődés terén havonta igényes kulturális programok kaphatnak helyet, a vásárhelyi civil szervezetekkel és intézményekkel való kapcsolat is kiemelt fontosságú lesz a jövőben.

– A mostani fórum lényege, hogy az itt jelenlévő intézmények és civil szervezetek képviselői kitöltsenek egy kérdőívet, hiszen ahhoz, hogy testre tudjuk szabni a munkatervünket, szükségünk van az ő igényeikre is. Miután ez az igényfelmérés megtörtént, valamennyi intézmény vezetőjét szeretném személyesen meglátogatni, hogy kiértékeljük a kérdőíveket és így a megfogalmazott javaslatokat beépítsük a Művelődési Központ programjai közé – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

A Művelődési Központ a legkülönbözőbb napszakokban is szeretné megtölteni programokkal az intézményt, így valósítva meg a legszélesebb korosztály igényeit kielégítő Minden Nap Kultúra programot Hódmezővásárhelyen. Így a nagy színpad mellett olyan teret is kialakítanak, ahol közéleti-irodalmi kávéház működhet, míg a többfunkciós részben különböző szakköri foglalkozások és kiállítások is helyet kaphatnak. Az új létesítmény úgy támogatná a helyben működő civil szervezeteket és alkotó közösségeket, hogy infrastrukturális hátteret és helyet biztosítana számukra.

Megszakítás