Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Már több mint 150 pályázat érkezett önerős járdaépítésre

Eddig több mint 150 igénylés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz az önerős járdaépítésre. Az önkormányzat egészen augusztus végéig várja a pályázatokat, hiszen az erre a célra elkülönített, kiosztható keretből még mindig van rendelkezésre álló összeg. Nemcsak a magánházakban, hanem a társasházban élők jelentkezésére is számítanak.

Önerős járdaépítésre idén is lehet pályázni. Ez azt jelent, ha valaki szeretné az ingatlana előtti részt felújítani, annak csak jelentkeznie kell az önkormányzatnál a meghirdetett programra, amely keretében a város ingyen biztosítja az építéshez szükséges anyagokat, illetve gondoskodik a kivitelezés műszaki feltételeiről és ellenőrzéséről is. Így a lakóknak csupán az a feladatuk, hogy elvégezzék a munkát. Ez az akció, ahogy korábban, most is nagyon népszerű.

– Eddig hivatalunkba több mint 150 igénylés érkezett be, ez összeadva hozzávetőleg 2980 méter hosszú járdaszakasz felújítását jelenti, tehát kb. három kilométeres részt. A pályázatokat szeptember elsejéig várjuk. Reméljük, hogy az idei kezdeményezés is olyan sikeres lesz, mint amilyen 2010-ben volt. Akkor hét kilométer járda újulhatott meg ennek a programnak köszönhetően – mondta Ékes József, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda csoportvezetője.

A közgyűlés erre a célra korábban 30 millió forintot különített el. Mivel dupla ennyi igénylésre tervezték a keretösszeget, ezért még ugyanennyi pályázatra számít az önkormányzat.

– Különösen azokat várjuk, akik teljes utcaszakaszt, utca részeket többen, közösen összefogva szeretnének megújítani. Társasházak jelentkezésére is számítunk, hiszen már 2010-ben is volt rá példa, hogy nemcsak a magánházak előtti járdát javították ki, hanem társasház is megépítette a járdáját a kért anyagból – tette hozzá Ékes József.

Aki szeretne belevágni az önerős járdaépítési programba, annak csak az igénylőlapot kell kitöltenie és leadnia a Polgármesteri Hivatal 20-as irodájába. Az űrlap a város honlapjáról is letölthető és e-mailben is visszaküldhető az önkormányzatnak.

Megszakítás