Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Már több százan támogatják a templomépítést

A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolába járó gyerekek szülei is sorra csatlakoznak ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amely civil összefogással kezdeményezett templomépítést a Kertvárosban, Hódmezővásárhelyen. Máris több 100 támogatója van a néhány hete indult elképzelésnek.

Kertvárosiak és új-kishomokiak, illetve a Kertvárosi Olvasókör tagjai összefogással templomépítést kezdeményeztek az Ipoly és a Hóvirág utca sarkán lévő üres területen Hódmezővásárhelyen. Az egyházmegye örömmel fogadta az elképzelést. Az aláírásgyűjtéshez a leendő templom két bázisintézményének, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolának és a városrész óvodájának a szülői közössége is csatlakozott.

– Jelenleg most már több mint 750 családunk fogadta el ezt az értékrendet és ezt a szellemiséget, amit a két oktatási intézmény biztosít a családoknak, gyermekeknek. Annak idején küldetésünkké vált az, hogy a katolikus hitet és a hitélet gyakorlását személyes tapasztalatok és élmények szerzése útján adjuk át a gyermekeinknek – mondta Juhászné Wolf Edit, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója.

 Az elképzelések szerint egy 120 férőhelyes új templom épülhetne, amely a diákmiséknek, hittanóráknak és a mindennapi liturgikus eseményeknek is helyszínt adhatna a jövőben.

– Iskolánkban tervezzük az osztályszintű misék bevezetését, van rá igény, hogy egyházi ünnepekkor is ellátogassanak a gyerekek a templomba, nyilván nagyobb szervezést igényel, hogy nyitva legyen, de László atya mindenben a segítségünkre van. Sokkal több lehetőséget tudnák biztosítani a gyerekeknek arra, hogy a vallást itt, helyben gyakorolhassák – tette hozzá az intézmény igazgatója. 

A leendő templom közelében sok olyan idős ember él, akik most a belvárosi és a Szent István téri templomba taxival jár, így nekik is könnyebbség lenne, ha az új katolikus templom felépülne a városrészben.

Megszakítás