Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Marad a Nyugdíjas Lakópark szolgáltatási díja

Elfogadták a megemelt szolgáltatási díjat a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban élők. Az intézmény nem szociális alapon működik, ezért a város adóbevételei helyett az ottani lakosok hozzájárulásából tartják fent a komplexumot – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Még márciusban lakossági fórumon többen is felszólaltak a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakópark megemelt szolgáltatási díjai miatt. Az elmúlt napokban Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármesterek egyeztetéseket folytattak a lakók képviselőivel.

 

–  Ha a szerződés szerint minden évben végrehajtotta volna a működtető kft. az emeléseket, akkor már 2012-ben 20 ezer forintos szolgáltatási díjat kellett volna fizetni. Ez azt jelenti, hogy 5 éven keresztül mintegy 420 ezer forinttal kevesebbet fizettek. Ennyi maradt minden lakó zsebében – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán. A lakások bérleti díja egyébként 6 éve változatlan, négyzetméterenként 200 forint, csupán a szolgáltatás díja változott.

 

– Köszönöm a lakóknak, hogy megértették és elfogadták a szolgáltatás díj emelését. A vállalkozás egyébként jól működik, hiszen jelenleg 30-an várnak 22 lakásra – tette hozzá.

 

Akad, aki 3 éve vár arra, hogy beköltözhessen a Nyugdíjas Lakóparkba. Hegedűs Zoltán szerint ez is azt mutatja a kedvező feltételeket.

Megszakítás