Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Márki-Zay Péter nyerte a polgármester-választást

Dr. Márki-Zay Péter nyerte az időközi polgármester-választást Hódmezővásárhelyen. A szavazásra jogosultak 61,35%-a, összesen 22.918 fő járult az urnák elé. A leadott voksok 57,49%-át szerezte meg az összellenzéki jelölt. Hegedűs Zoltánra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 41,63% szavazott.

 

A Helyi Választási Bizottság vezetője dr. Soós Gábor hirdette ki az időközi polgármester-választás eredményét, miszerint a részvételre jogosult 36700 választópolgárból 22918-an vettek részt a voksoláson. Ebből 22745 érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok, 158 szavazólapon azonban érvénytelen voks szerepelt.

 

A bizottság adatai szerint dr. Márki-Zay Péterre 13076, míg Hegedűs Zoltánra 9468 érvényes voks érkezett. Dr. Hernádi Gyulára 201-en szavaztak. A bizottság megállapította, hogy a tegnapi választás érvényes volt, így a megválasztott polgármester dr. Márki-Zay Péter lett.

  

–  Ebben a városban és ebben az országban van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra, piacgazdaságra és európai elköteleződésre. Mi hiszünk ezekben az értékekben, összefogunk ezen értékek védelmében és mi többen vagyunk, mi vagyunk többen. Én a következő időben azon leszek, hogy megnyugodjanak. Ne csak azért, hogy itt nem lesz erőszak, hanem megnyugodjanak azért, hogyha mi összefogunk, meg tudjuk menteni a Kossuth teret, együtt meg tudjuk szüntetni az építmény adót, együtt ki fogunk állni az elesettekért és rászorulókért-fogalmazott Márki-Zay Péter. 

 

–  Nagyon büszke vagyok arra, és hálás, hogy három éven keresztül együtt dolgozhattam polgármester úrral. Szeretném megköszönni, annak a közel 9500 választópolgárnak, aki megtisztelt a bizalmával és úgy gondolta, hogy Hódmezővásárhely fejlődése nem állhat meg. A mai napon a piszkos kampány győzött a tisztes munka felett. Gratulálok az ellenjelöltnek, sok sikert kívánok neki a jövőre nézve. Mi, hódmezővásárhelyi fideszesek készen állunk arra, hogy mindenkivel együttműködjünk a város érdekében – fogalmazott Hegedűs Zoltán.

 

Megszakítás