Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Márki-Zay Péter: radikális lépésekre van szükségük az ellenzéki pártoknak!

Radikalizálódásra van szükség, kellően magas részvétel mellett Vona Gábor már nem csak a legnagyobb ellenzéki párt, hanem a kormány vezetője is lehet. A városban forradalmi hangulat van, és ennek át kell ragadnia az országra is. Az ellenzéki összefogással megvalósítható a kormányváltás – emelte ki március 15-ei ünnepi beszédében Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármester.

 

Zászlófelvonással kezdődött a március 15-ei ünnepség Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren, majd a Petőfi-szobornál helyezte el a közönség a megemlékezés virágait. Ezt követően a Kossuth térre vonultak az ünneplők, ahol Márki-Zay Péter polgármester mondott beszédet.

 

A polgármester szerint az április 8-ai választás tétje, hogy rabok leszünk vagy szabadok. Mint kifejtette: ellenzékváltó és kormányváltó hangulat van a városban, és felszólította valamennyi ellenzéki párt vezetőjét, hogy fogjanak össze a kormány ellen és együtt szüntessék meg a korrupció hatalmát. Ehhez radikalizálódásra és radikális lépésekre van szükségük az ellenzéki pártoknak. Ha nincs összefogás, nincs remény a polgármester szerint.

 

1848. 18, 4, 8. Talán nem véletlen, hogy a forradalom évszáma kiadja az áprilisi választás évszámát is – fejtette ki Márki-Zay Péter.

 

Márki-Zay Péter szerint 70%-os részvétel mellett Vona Gábor már nem a legnagyobb magyarországi ellenzéki párt, hanem a legnagyobb kormánypárt vezetője lehet. Ezért arra biztatott mindenkit, ne féljen, és menjen el szavazni április 8-án.

Megszakítás