Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mártélyi kerékpártúrát szervezett a nyugdíjas szövetség

A Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség három éve rendez sportnapokat tagjai számára. Ezúttal mintegy hetven fő mártélyi kerékpártúrán vett részt.

Áprilistól szeptemberig, minden hónap első csütörtöki napja a sportról szól a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség életében. Három éve ugyanis minden áprilisban Mártélyra kerékpároznak, az ezt követő hónapokban pedig sportversenyeket szerveznek a Városi Stadionban. Csütörtökön hetven fő kerekezett a szomszédos településre. A legidősebb túrázó elmúlt hetven éves, de a legfiatalabb korosztály is képviseltette magát, hiszen többen unokájukkal együtt vettek részt az év első sportrendezvényén.

– A kiérkezés után egy kis pihenő következett, majd az Élő-Tiszára ment ki a tanösvényen keresztül a társaság, csaknem teljes létszámmal. Ez a program megterhelőbb, mint eltölteni a stadionban 1-2 órát, de szerencsére sokan vállalják – tájékoztatott Oskovics György, a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke.

Május első csütörtöki napján lesz a következő, majd szeptemberben az év utolsó sportnapja a nyugdíjas kluboknak, amelyek programját minden alkalommal Bán Sándor tájékozódási futó állítja össze. A Városi Stadion lehetőségeit kihasználva a nyugdíjas szövetség versenyeket szervez, a legjobban teljesítő klub pedig egy évig a jutalomként elnyerhető vándorkupa tulajdonosa lesz.

Megszakítás