Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mától újraindult a vásárhelyi iskolákban a tanítás

A Tisza Volán biztosítja az iskolabuszokat, a Hód-Menza pedig gondoskodik a diákok étkeztetéséről.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a fenntartók jogkörébe utalta a döntést, hogy a hétfői és keddi napra elrendelt rendkívüli tanítási szünetet folytatni kívánják, vagy sem.

– Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városban az érintett intézményvezetőkkel, valamint a Tisza Volánnal és a Hód-Menzával egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy 2012. február 8-ától kezdődően folytatni fogjuk a tanítást – mondta Balázs József, az Oktatási Csoport vezetője.

A közutak járhatók, semmi akadálya tehát a továbbiakban, hogy a diákok iskolába menjenek – fűzte hozzá véleményét a fenntartó állásfoglalásához a csoportvezető. Békés megyéből, Szegedről és a környező településekről is be tudnak járni a diákok. A Tisza Volán Zrt. a megszokott menetrend szerint biztosítja az iskolabusz szolgáltatást, a Hód-Menza pedig az étkeztetést.

– Abban az esetben, ha valaki tanyáról jár be és a tanyai utak kevésbé járhatók, a szülő dönthet úgy, hogy nem küldi a gyermekét iskolába. Ezeket a napokat a szülő igazolhatja, ebben az esetben az oktatási intézmények ezt nem számolják a féléves igazolások terhére – tudtuk meg Balázs Józseftől.

A rendkívüli tanítási szünet pótlására szombatonként vagy az iskolai szünetek terhére tavasszal vagy nyáron kerül majd sor. Ennek pontos időpontjáról később születik döntés.

Megszakítás