Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Még két hétig igényelhető az ingyenes banki készpénzfelvétel

Január 20-ig kell kérvényezni az ingyenes készpénzfelvételt, ha már valaki február elsejétől térítésmentesen szeretne hozzájutni pénzéhez. Az időpont elmulasztása után, aki később tölti ki a nyilatkozatot, az már csak március elsejét követően vehet fel 150 ezer forintot illeték felszámolása nélkül.

Az elmúlt egy évben jelentősen drágultak hazánkban a banki szolgáltatások. A pénzintézetek az őket terhelő adóköltségek miatt az ügyfelek számára előre nem látható módon, és nem kiszámíthatóan emelték meg tarifájukat.

December elsejétől azonban elindult a nyilatkozattétel a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételről. Az ingyenes készpénzfelvételt a kormány kezdeményezte, hogy a lakosság banki költségei enyhüljenek.

Februártól a havi két készpénzfelvétel, legfeljebb 150 ezer forintos összegig ingyenes lesz, de ehhez az is szükséges, hogy legkésőbb január 20-ig nyilatkozatot tegyen a bankjánál. Aki később tölti ki az adatlapot, annyival később élhet ezzel a jogával. Az kérheti az ingyenes készpénzfelvételt, aki a 16. életévét betöltötte, és rendelkezik magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel.

Nyilatkozni személyesen vagy a netbankon keresztül lehet. Ehhez nem kell mást tenni, mint kitölteni egy egységes űrlapot, amelynek tartalmát kormányrendelet határozza meg. A szabályzat azt is kimondja, hogy a bankok az ingyenes tranzakció költségét nem háríthatják át a lakosságra.

Megszakítás