Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Még ötven nyilatkozat szükséges a kishomoki csatornázás pályázatához

Péntekig még közel ötven beleegyező nyilatkozatra van szükség ahhoz, hogy Új-Kishomokon megvalósulhasson a csatornázás. Ha az ingatlantulajdonosok 50%-a támogatja a beruházást, akkor még a nyáron benyújtja a város a pályázatot, és 2013 elején megindulhat a csatornázás.

Az elmúlt két évtized fejlesztéseit követően az utolsó nagy beruházás lehetne a csatorna kiépítése Új-Kishomokon. A településrész modernizálása és az ingatlantulajdonosok érdeke egybevág, így a beruházás létrehozása közös érdek – fejtette ki Benkő Zsolt települési képviselő sajtótájékoztatóján.

– Az elmúlt hetekben a víziközmű társulat vezetősége, a külterületi koordinátor és jó néhány magánszemély munkájának eredményeképpen szépszámú nyilatkozatot sikerült összegyűjteni a kishomoki ingatlantulajdonosoktól és mivel közeledik a július 20-ai határidő, ezért fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk azok figyelmét, akik még eddig nem nyújtották be a nyilatkozatokat, hogy néhány napjuk maradt arra, hogy ezt megtegyék. Közel ötven ilyen dokumentumra van még szükség ahhoz, hogy meglegyen az ingatlantulajdonosok 50%-nak beleegyező nyilatkozata – mondta Benkő Zsolt települési képviselő.

A Kishomokon ingatlannal rendelkezők nyilatkozataikat eljuttathatják a víziközmű társulat tagjainak, a külterületi koordinátornak vagy éppen közvetlenül az önkormányzatnak a földszint 16-os szobába. Fontos, hogy összegyűljön 400 dokumentum ahhoz, hogy elinduljon az új-kishomoki szennyvízcsatorna-beruházás második körös pályázata.

– Én bízom benne, hogy azok akik, eddig nem nyújtották be nyilatkozatukat, azok a következő néhány napban, péntekig ezt megteszik, annak érdekében, hogy az önkormányzat elindíthassa a folyamatot – tette hozzá Benkő Zsolt települési képviselő.

Ha sikeres lesz az akció, akkor elindul az előkészítés, melynek eredményeképpen a nyár folyamán benyújtják a pályázatot, és az önkormányzat számításai szerint 2013 első felében a beruházás megindulhat.

Megszakítás