Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megalakult az Agóra Tanács

Megalakult az Agóra Tanács a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, amelynek feladata a kulturális kínálat formálása lesz. A Tanácsban Hódmezővásárhely mellett a környék településeinek, kistérségi társulásainak delegáltjai vesznek részt.

Idén ősszel 4,2 milliárdos fejlesztés valósult meg Hódmezővásárhely belvárosában, amelynek köszönhetően egy új kulturális városnegyed jött létre. Ebben jelentős szerepet kap a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. Az intézmény több mint 1,2 milliárd forintból újult meg,  valamint kibővült egy új épületszárnnyal. A következő évek feladata, hogy az intézmény falait tartalommal töltsék meg. Hogy mindez milyen irányt vegyen, ezt határozza meg az Agóra Tanács, amelynek Almási István polgármester lett a vezetője.

– Az Agóra Tanács a programok összeegyeztetésén kívül azt szolgálja, hogy meghatározza, milyen jellegű programokkal készüljünk a következő időszakban. Ugyanakkor a különböző településeknek bemutatkozási lehetőséget tudunk itt kínálni Hódmezővásárhelyen, amivel az előrejelzések szerint élni is fognak – mondta a polgármester.

Az Agóra Tanács 11 taggal alakult meg. A környék települései és kistérségi társulásai kaptak helyet egy-egy delegálttal a szervezetben. Ők lesznek azok, akik bemutatkozási lehetőséghez is jutnak. Derekegyháza például már élt a lehetőséggel az elmúlt hónapban, márciusban pedig Székkutasra kerül a sor.

– Egy falu számára nagyon nagy lehetőség Hódmezővásárhely közelsége, és hogy ide olyan rendezvények jönnek, amihez Székkutas nagyon kicsi. Gondolok például arra, hogy most jelen lesz a Csík Zenekar. Azt gondolom, hogy ezt Székkutason nem tudnánk megoldani, de ez, hogy 20 kilométerre neves, illusztris előadók, színdarabok vannak és lesznek, ezek elérése Székkutas számára nagyon pozitív – mondta Kovácsné Rostás Erzsébet, a székkutasi kulturális és civil ügyek tanácsnoka.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a pályázati vállalások szerint a következő 12 évben Agóra intézményként működik majd. Addig az Agóra Tanács segíti a megfelelő irányvonalak kialakítását.

Megszakítás